Skutt gjennom døren

Gjennom denne døra - med trygghetsalarmen på kroppen - ble kvinnen beskutt med seks haglskudd.

09.05.06 11:46

BRØNNØYSUND/OSLO (TV 2 Nettavisen): Kvinnen ble truffet av skudd i hodet og ansiktet og pådro seg livstruende skader da ekssamboeren oppsøkte henne 25. november i fjor.

Den 41 år gamle kvinnen fikk deler av kinnet og kinnbene skutt bort, og fikk flere knusninger i form av brudd i hodeskallen.Ved et mirakel overlevde hun.

Mannen møter denne uka i Brønnøy tingrett, tiltalt for skyteepsioden. Han står også tiltalt for å ha skutt og drept sin bror den samme kvelden med fire hagkskudd.

Hadde besøksforbud
Det var like etter at han hadde skutt og drept sin bror med fire haglskudd at han oppsøkte boligen til sin tidligere samboer. Hun gikk med trygghetssalarm fordi mannen tidligere hadde truet henne på livet.

Til tross for besøksforbudet mannen var idømt, troppet han opp på trappen hennes og ringte på ytterdøren. Kort tid etter avfyrte han, ifølge tiltalen, seks haglskudd inn gjennom kvinnens dør.

Politibetjent Lage Andre Granås ved Brønnøy lensmannskontor vitnet tirsdag i Brønnøy tingrett og fortalte om synet som møtte dem da de kom til kvinnens hus etter skyteepisoden.

- Vi så på døra at det var skutt gjennom den. Da vi så gjennom dørvinduet så vi henne ligge i enden av gangen. Det var et hull i baderomsdøren bak henne. Alt tydet på haglskudd, sa Granås i retten.

Ifølge Granås lå kvinnen i en blodpøl og med omfattende skader på gulvet flere meter inne i gangen.

- Hun pustet rolig. Hun fortalte at samboeren hadde kommet til huset. Han hadde ringt på for å komme inn, forklarte politibetjenten.

Ved kvinnens lår lå trygghetsalarmen som hun gikk med, sammen med brillene hennes.

- Alarmen var ikke utløst, men vi har sjekket i ettertid at den virket, sa Granås.

Politiets hovedteori er at mannen kom til døra, men at kvinnen ikke ville slippe ham inn. Deretter skjøt han gjennom vinduet og traff henne i hodet.

Skutt med pappas hagle
Den 41 år gamle kvinnen ble skutt med sin fars hagle. En tid før drapet fant sted, ble hagla stjålet fra familiens hytte.

Faren anmeldte forholdet til politiet og opplyste da at han var helt sikker på at det var hans nå drapstiltalte «svigersønn» som hadde stjålet våpenet.

Politibetjent Granås innrømmet i retten tirsdag våpentyveriet ikke ble etterforsket til tross for at de hadde navngitt person.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag