Gå til sidens hovedinnhold

Skutt i ansiktet på disko

En 17 år gammel jente blir lørdag operert for skader i munn- og halsregionen etter at hun ble skutt med hagle på et diskotek i Odda natt til lørdag.

– Det dreier seg om litt forskjellige mindre skader og tilstanden er nå definert som lettere skadd og stabil, får TV 2 Nettavisen opplyst ved postoperativ avdeling Haukeland universitetssykehus i Bergen tidlig lørdag ettermiddag.

Pasienten blir ifølge sykehuset operert lørdag.

Politiet fikk melding om skyteepisoden på diskoteket «Hjørnet» klokken 01.45 på natten. Det ble arrangert ungdomsdiskotek på stedet, skriver NTB.

En rekke vitner fra diskoteket har blitt brakt inn til avhør hos politiet. En 18 år gammel mann, bosatt i Odda, er pågrepet.

I klammeri med vaktene
Det ble løsnet to skudd i hendelsen, et av dem traff 17-åringen. Politiet opplyste ifølge NTB lørdag morgen at det neppe var med vilje 18-åringen skjøt jenta.

Lørdag ettermiddag er det klart at jenta trolig ble et tilfeldig offer, og at 18-åringen egentlig mente å skyte en av vaktene på diskoteket.

– Det var klammeri mellom vaktene og 18-åringen tidligere på kvelden. Siktede ble borte en stund og kom tilbake bevæpnet rundt klokken 01.45, sier lensmann i Odda, Øyvind Rosseland til TV 2 Nettavisen.

Om bakgrunnen for klammeriet sier Rosseland:

– Vakten gjorde jobben sin og nektet siktede adgang.

Gutten har status som siktet for handlingen, men politiet har ennå ikke tatt stilling til om siktelsen skal innebære overlegg, forsett eller uaktsomhet.

Alvorlig
Politiet er lettet over at jentas tilstand nå karakteriseres som lettere skadd, men presiserer at saken likevel er alvorlig.

– Hun ble truffet i hals- og munnregionen, opplyser lensmann i Odda, Øyvind Rosseland til TV 2 Nettavisen.

Den siktede sitter i varetekt hos politiet i Odda, og det vil bli vurdert begjæring om varetektfengsling i løpet av dagen lørdag.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett