Skutt i magen

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Politiet i Søndre Buskerud har fått inn nødmelding om en skyteepisode i Røyken.

14.01.10 06:22

Onsdag kveld fikk politiet i Søndre Buskerud inn en nødmelding om at en mann var skutt i magen. Det melder Dagbladet.

Skyteepisoden skal ha skjedd i et bolighus i Åros i Røyken. Politiet opplyser at en person skal ha blitt skutt tre ganger i mageregionen med en pistol.

Fikk livreddende førstehjelp
- Mannens tilstand er alvorlig. Han ble like etter klokken 20 fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen til Nettavisen.

Mannen som er skutt skal være i 40-årene og bosatt i Åros.

Ifølge politiet skal en kamerat av den skadde ha ringt til AMK etter skyteepisoden, og så gjort livreddende førstehjelp i boligen til ambulansen kom. Gjerningsmannen skal være ukjent både for mannen som ble skutt og kameraten.

Jager bevæpnet person
Klokken 19.32 fikk politiet melding om at mannen var skutt i magen. Gjerningsmannen forsvant fra stedet til fots og bevæpnet politi søker nå etter en antatt bevæpnet person.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen være over 180 centimeter høy og i 40-årene. Offeret og hans kamerat har opplyst at gjerningsmannen hadde på seg mørk jakke og mørke bukser.

I en pressemelding opplyser politiet at de har gått sporsøk med hundeekvipasjer i sentrale områder rundt Åros sentrum, og alle spor slutter ved vei.

«Muligheten for at gjerningsmannen har forsvunnet med bil er stor. Politiet går nå fra dør til dør i området og foretar rundspørring.»

- Vi har fem patruljer ute og leter etter gjerningsmannen nå, og flere enheter er på vei, sier Hagen om søket som nå pågår.

Politiet er svært interesset i få tips fra publikum i saken. Opplysninger kan gis til operasjonssentralen Søndre Buskerud på telefon 32805700 eller 02800.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.