RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skutt i ryggen av gjeng

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
BÆRUM (TV 2 Nettavisen): En mann (28) ble onsdag skutt i Bærum. Politiet jakter på flere ukjente gjerningsmenn, og har etterlyst en blå Mercedes i forbindelse med skudd-dramet.

- Vi er kjent med mannens identitet. Han er 28 år gammel og av utenlandsk opprinnelse, opplyser politiavdelingsjef Olav Brubakk til TV 2 Nettavisen.

Gjerningsmennene er trolig i 20-årene.

Skutt etter norsk-kurs
28-åringen gikk på norsk-kurs på Voksenopplæringssenteret på Emma Hjorth. Han var ferdig på skolen klokken 12, og politiet tror nå at gjerningsmennene kan ha stått utenfor skolen og ventet på 28-åringen.

Mannen ble skutt med to eller tre skudd, trolig i ryggen, klokka 12.15 onsdag, i Emma Hjorts vei utenfor Sandvika, sier operasjonsleder Jakobsen ved Asker og Bærum Politikammer til TV 2 Nettavisen.

Ugjerningen skal ha skjedd like ved voksenopplæringssenteret, hvor mannen var elev ved senterets norskkurs.

Kom nylig til Norge
28-åringens ble flydd til Ullevål universitetssykehus i luftambulanse, og tilstanden hans er alvorlig og ustabil.

- Mannen har skuddskader i bryst og buk, og er til undersøkelse. Skaden er uavklart men alvorlig, sier Marit Stensbråten ved informasjonsavdelingen ved Ullevål Universitetssykehus i en pressemelding.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er ikke offeret tidligere kjent av politiet. Han skal ha kommet til Norge fra Afghanistan så sent som i november i fjor.

Flere vitner har meldt seg for politiet. De sitter nå i avhør i Sandvika i Bærum. Flere av vitnene skal ha sett hele hendelsesforløpet.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer jobber politiet ut fra en teori om at det kan dreie seg om et oppgjør. Flere av vitnene har forklart at det var en høylytt diskusjon mellom gjerningsmennene og offeret kort tid før skuddene falt.

Etterlyser bil
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal mannen ha blitt skutt utenfor Emma Hjorths hjem i nærheten av et området som heter Borgen ved Voksenopplæringssenteret. Det er foreløpig uklart om han ble skutt fra bilen, eller om gjerningsmannen sto ute da han løsnet skuddene.

Politiet jakter nå på mellom tre og fem gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse. Mennene flyktet fra åstedet i en bil. I forbindelse med ugjerningen har etterforskerne etterlyst en blå Mercedes internt i politiet.

Bilen skal ha blitt sett ved åstedet i tidsrommet da skuddene falt. I følge ett av vitnene kan en av gjerningspersonene ha satt seg inn i denne bilen. Bilen forsvant fra stedet rett etter skudd-dramaet.

Gjorde funn på åstedet
Politiet har gjort flere viktige funn på åstedet. Blant annet skal det være funnet en mobiltelefon, samt en herreveske.

Politiet har tatt i bruk et helikopter i jakten. Alt tilgjengelig politimannskap er satt inn i letingen etter de desperate gjerningsmennene.

Politiet har fått inn en rekke tips, og har allerede oppsøkt flere adresser i jakten på gjerningsmennene.

TV2 Nettavisen følger saken fortløpende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere