RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skutt og drept i Oslo

Sist oppdatert:
En av to mistenkte har meldt seg for politiet etter drapet på Grünerløkka natt til mandag.

En person ble skutt og drept på Grünerløkka i Oslo natt til mandag, mens en annen person ble truffet av et streifskudd - uten å pådra seg alvorlige skader. En av de mistenkte meldte seg for politiet mandag morgen, men politiet leter etter ytterligere en gjerningsperson.

Somalisk mann i 20-årene
Den avdøde er ifølge politiet trolig en mann i 20-årene av somalisk opprinnelse.

- Men foreløpig har vi ingen sikker identitet på vedkommende, sier vaktleder John Rune Lande ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet har tillyst en pressekonferanse om saken klokka 12.30.

To personer på 23 og 25 år, som var sammen med den drepte, blir mandag avhørt om hendelsen. Alle de involverte skal være av somalisk opprinnelse.

- Omtrent kl. 03.35 fikk politiet melding om at det var én, og senere to personer, som ble skutt utenfor Holsts gate nr. 11 i Oslo, sier Per Olav Utgaard, vaktleder i sentralvakten ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Løp fra stedet
Da politiet kom fram fant de en person liggende livløs på bakken. Han ble fraktet med ambulanse til akuttmottaket på Ullevål, der han ble erklært død. Den andre hadde blitt truffet med et streifskudd, men er ikke alvorlig skadd.

- Det er snakk om to gjerningsmenn som løp fra stedet i hver sin retning. En dro nordover og en sørover, sier Utgaard.

Så dramaet fra vinduet
Christer Rønning Austad (28) hørte skuddene fra sin leilighet og så deler av dramaet fra vinduet.

- Først var det seks, sju, åtte skudd. Jeg kikket ut av vinduet, der noen løp etter noen andre og ropte «Du har skutt kompisen min». Jeg ser bare en gjerningsmann, men vet ikke om det var flere. Etter å ha løpt noen hundre meter, løper han tilbake til skuddofferet, som har segnet om inntil et tre, forteller Rønning Austad til Nettavisen.

Meldte seg mandag morgen
En person meldte seg for politiet mandag morgen.

- Det jeg kan si, er at den ene av de to mistenkte meldte seg kun for noen minutter siden på politihuset, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen ved 08-tiden mandag.

Politiet leter fortsatt etter mistenkt nummer to.

Ifølge politiets opplysninger til TV2.no var det tre personer av afrikansk opprinnelse som kom til et parkområde utenfor Holts gate. Der møtte de to andre afrikanere.

Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for skyteepisoden.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere