Gå til sidens hovedinnhold

Skutt og drept på sin egen veranda

En mann i slutten av 20-årene ble natt til søndag skutt og drept utenfor sitt eget hus i Kautokeino. En 22-åring har tilstått drapet.

Søndag meldte en 22 år gammel mann seg for politiet og erkjente at det var han som skjøt. Han ventet i bilen sin fire mil fra Kautokeino til politiet kom og hentet ham rundt klokken 13 søndag ettermiddag.

Ifølge politiet kom en bil med flere personer til offerets hus i natt. Mannen, som var i slutten av 20-årene, kom ut på verandaen. Der ble han drept av flere hagleskudd litt før klokken 04.45 i natt.

En 17-åring som var blant personene i bilen, ble også pågrepet søndag formiddag.

Vet ikke årsaken

Politiet sier de ennå ikke vet om drapet var planlagt eller ikke, selv om gjerningsmannen hadde våpen med seg da han og de andre i bilen oppsøkte offeret. Årsaken til drapet er fremdeles ukjent.

- Vi har ikke foretatt noe formelt avhør ennå, men vi regner med å få oversikt over bakgrunnen for drapet når vi avhører vitner, sier politimester Arild Aasrud i Vest-Finnmark politidistrikt til TV2 Nettavisen. Blant vitnene er personer som var i huset til offeret da han ble drept.

Kjente hverandre

Offeret og gjerningsmannen kjente hverandre fra før, men Aasrud sier de ikke vet hvor godt eller hvordan de kjente hverandre.

Etter drapet forlot gjerningsmannen og de andre som var i bilen stedet. Naboer som hørte skuddene varslet politiet med en gang.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året