RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Skyggen» saksøker fengselet

Sist oppdatert:
Ranssiktede Kjell Alrich Schumann og fire andre fanger saksøker Ringerike fengsel fordi de mener å ha blitt isolert i fengselet uten tilstrekkelig grunnlag.

I september i fjor avslørte ledelsen ved fengselet det de mener var planer om en væpnet flukt, og det førte til et mye strengere regime for de fem som mistenkes for å stå bak planene, skriver dagbladet.no.

Advokatene mener inngrepet fra fengselet ikke er hjemlet, og at anførselen om rømningsfare er ugyldig fordi den ikke er begrunnet. Dessuten mener de at isolasjonen er et brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

Felles søksmål
Advokat Morten Furuholmen forsvarer tre av de innsatte, blant dem «Skyggen».

- Vi har sett oss nødt til å gå til søksmål for å få innsyn i saken. En av anførslene mot Schumann er at han har sittet på en PC og tegnet i et tegneprogram med betjenter til stede. Han tegnet da en mur og noen busker, og hvordan det ser ut inne i og utenfor fengselet. Dette er et tynt grunnlag for en mistanke om rømning, sier forsvarer for Schumann, Morten Furuholmen, til avisen.

Furuholmen sendte fredag et felles søksmål på vegne av de tre forsvarerne og de fem innsatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere