RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyr do og dusj på skolen

Sist oppdatert:
40 år gamle toaletter uten ringer og kaldt vann i dusjene på Volda ungdomsskolene gjør at mange elever dropper dobesøk og dusjing.

- Jeg er sikker på at toalettene i norske fengsler er bedre enn det vi kan tilby elevene, sier vaktmester Helge Rotevatn til Sunnmørsposten.

Under en pressekonferanse på skolen onsdag informerte elevene om det graverende dårlige vedlikeholdet og manglende fornyelse av ungdomsskolen. Garderobene, toalettene og dusjene er over 40 år gamle, og har ikke vært pusset opp siden da.

- Nesten alle toalettene mangler ringer, og de er så nedslitte og illeluktende at mange lar være å gå på do. Noen bruker personaltoalettene, mens andre holder seg så lenge de kan, forteller elevrådsleder Inga Klepp Bjørndal.

Skal elevene dusje, opplever de å bli brent eller forkjølet fordi det er umulig å stille inn rett vanntemperatur.

Foreldreutvalget ved skolen er opprørte over kommunestyret som lover at noe skje, mens det ikke bevilges en krone til oppussing fra kommunens administrasjon.

Rektor Terje Kjøde har nå gått til det uvanlige skritt å anmode formannskapet om å ta tak i problemet.

- Jeg har rett og plikt til å si ifra, sier Kjøde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere