RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyter for æren

De fleste skyteepisodene i Oslo i fjor var innvandrerungdom som skjøt på hverandre, og det meste skjer på åpen gate.

I fjor var det 18 skyteepisoder i Oslo, og det var innvandrerungdom som stod bak de fleste av disse med interne oppgjør. Til tross for at de fleste episodene skjer på åpen gate, har politiet store problemer med å oppklare sakene, melder TV 2 Nyhetene.

Overlevde attentat
TV 2 har snakket med en 21-åring som var offer for skyting på Haugenstua for to uker siden. Han overlevde etter at pistolene til gjerningsmennene gikk tom for kuler før de skulle henrette ham.

Se innslaget på web-tv.

Ære er bakgrunnen
Han har selv sittet i fengsel syv ganger for ran og trusler. Han forteller at det er stolthet og hevn som er bakgrunnen for mange av skyteepisodene.

- Du kan si at det blir ære på en måte dette også. Hvis en har sagt noe, og du ikke sier noe tilbake, så kommer andre og sier «du er bare ditten og tulling» og bla bla bla. Men hvis du tar igjen, så sier dem ikke det, sier 21-åringen til TV 2 Nyhetene.

Vitner tør ikke stå frem
Politiet sier episodene ofte har vitner, men at frykt for represalier gjør at de færreste tør å vitne om det de har sett.

- Vitner er et veldig viktig element her, og det har ikke bestandig vært like lett å stå frem i disse sakene, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere