RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyter katter for 200 kroner

En 32-åring tilbyr over telefon å drepe katter ved hjelp av hagle. Han gjorde imidlertid et bomskudd da han ringte Dyrebeskyttelsen.

32-åringen fra Bønes utenfor Bergen tar kontakt via rubrikkannonser i Bergensavisen.

- Det er helt forferdelig. Mannen ringte for å tilby oss å drepe de kattene som vi annonserte skulle gis vekk. Han sa han brukte hagle og at han skulle være diskret, forteller en forferdet Inger Johanne Graff i Dyrebeskyttelsen til avisen.

Der gjorde mannen en stor feil. Nå vurderer Graff og Merethe Mikkelsen i Dyrebeskyttelsen å gå til anmeldelse av mannen, som påstår å ha skutt så mange som 30 katter med haglen.

Mannen selv mener det han gjør er helt humant, og at han faktisk sparer kattene for lidelse.

– Jeg taper igjen en banankasse – ikke så tett at de ikke får luft – og tar kassen med meg ut i skogen. Der setter jeg haglen til hodet på katten. Jeg er en erfaren jeger, så kattene får en smertefri, fin død i skogen. Jeg har aldri bommet, og nå har jeg tatt livet av nesten 30 katter, forteller 32-åringen.

Han henviser til loven om avliving av husdyr som sier at han ikke gjør noe ulovlig.

– I loven står det at husdyr skal avlives med hagle mot hodet, eller et annet våpen personen er kyndig til å bruke. Jeg gjør ikke noe straffbart, mener mannen.

Men innrømmer at det var en feiltagelse å ringe akkurat Dyrebeskyttelsen for å tilby sine tjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere