*Nettavisen* Nyheter.

Skytingen trolig filmet

Foto: (TV 2)

Skyteepisoden på Kjeller er trolig blitt fanget opp av Statoils overvåkningskameraer.

15.03.06 12:13

Det var ved 06.45-tiden onsdag morgen, på en Statoil-stasjon på Kjeller, at en mann skjøt vilt rundt seg. Tre personer ble skadd. I tillegg til en tidligere landslagspiller, ble også en politimann skutt.

- Vi har overvåkningskameraer på våre stasjoner, men jeg ønsker ikke si noe om episoden er fanget opp av kameraene. Den type spørsmål er det riktig at politiet besvarer, sier pressetalsmann Knut Hansen i Statoil til TV 2 Nettavisen.

- Uhyre sterk påkjenning
Han forteller at det var to personer på jobb da hagledesperadoen slo til. Disse blir nå tatt hånd om.

- Hele episoden er en uhyre sterk påkjenning for dem som har opplevd dette, det sier seg selv. Så nå bruker vi det vi har av ressurser til å hjelpe dem, sier Hansen.

Faste rutiner
Onsdag formiddag satt de to ansatte i samtaler med bedriftshelsetjenesten i Statoil. Hansen opplyser at de har faste rutiner for hva de skal gjøre ved slike alvorlige hendelser.

- Alle våre ansatte gjennomgår et kurs knyttet til ran og trusselsituasjoner før de begynner å jobbe hos oss, og vi har retningslinjer for hvordan de skal opptre under et ran. I tilegg har vi et system der folk som har vært involvert i slike hendelser blir fulgt opp i etterkant i forhold til psykiske påkjennelser, sier pressetalsmannen.

Statoil-stasjonen på Kjeller var fortsatt stengt ved 12-tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.