RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Slakter Kolberg

Sist oppdatert:
Martin Kolbergs islamsutspill vekker harme.

Jo Stein Moen (Ap) har vært nestleder i AUF, tidligere politisk rådgiver for statsminister Thorbjørn Jagland og senere for regjeringen Stoltenberg I. I dag er Moen lokallagsleder i Stavne/Sverresborg Ap i Trondheim.

Les også: - Kritiserer islamutspill

Nå går Moen kraftig til angrep på Aps partisekretær Martin Kolberg.

Utspillet kommer etter at Kolberg tidligere denne måneden sa han ville nedkjempe radikal islam.

- Ap skal gå i front mot ekstremistene, lovet Kolberg i Dagsrevyen 12. mars.

Det gikk ikke upåaktet hen hos Moen.

- Umotivert
- Det er miljø- og finanskrisen, arbeidsledigheten som burde være viktige ting for Ap nå, sier Moen til Nettavisen.

Moen forteller at Kolbergs utspill om radikal islam ble et stort tema da Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag hadde sitt årsmøte i helgen:

- Raymond Johansen (trolig påtroppende partisekretær, journ.anm) hadde sin fulle hyre med å besvare svært mange innlegg som handlet om Kolbergs Islam-oppgjør, sier Moen, som oppfattet Kolbergs oppslag som «umotivert og uadressert».

Han reagerte med undring på timingen, et hovedoppslag på Dagsrevyen om radikal islam dagen før Nasjonal transportplan – et av regjeringens aller viktigste dokumenter – ble lagt frem.

- Grøsser når jeg ser Martin Kolberg
Jostein Moen går også på Facebook til angrep på de nye taktene i partiet. På sin åpne Facebook-profil skriver han dagen etter dette innslaget at:

«blir trist og lei av at enkelte i AP tror kamp mot FrP handler om å gi etter for dem»

Moen går hardt ut:

«GRØSSER når jeg ser Martin Kolberg slåss om FrP-stemmer på Dagsrevyen».

På motspørsmålet fra en chatter, "ER vi ikke mot islamistiske ekstremister da??", svarer Moen:

«Jeg er også det. All ekstremisme er et onde. Grunnen til at jeg grøsser er 1) timimgen 2) ordvalget. Jeg er også skeptisk til at partisekretæren har denne rollen i politiske saker, gang etter gang. Partiledelsen består av politiske tillitsvalgte, og en organisatorisk - med ansvar for fornyelse av partiorganisasjonen, slik jeg ser det.»

Moen rører også ved det betente hijabspørsmålet:

«Og dersom partiet var veldig opptatt av fenomenet «RADIKALT ISLAM», kanskje man burde unnlatt å gå inn for...hijab? At Kolberg dagen før regjeringa legger fra Nasjonal Transportplan setter ISLAMISERING på dagsorden er helt vilt», skriver Moen på sin åpne «wall».

Frp-koden
I flere år har Kolberg jaktet på «Frp-koden». Har han knekt koden en måned før han går av som partisekretær for å fokusere på Buskerud, hvor han stiller som stortingsrepresentant?

- Radikal islam er en antidemokratisk ideologi, kvinneundertrykkende og voldsoppofrende, sa Kolberg 12. mars.

På en fersk måling falt Ap 4 prosentpoeng, mens Frp tok et jafs opp 8 prosentpoeng.

- Det er nødvendig å stramme inn på innvandringspolitikken. Ap er for et flerkulturelt samfunn, men vi er tydelig på de sider ved dette som er «ekstremisme», sa Kolberg - til Frp formann Siv Jensens begeistring.

«Nå er det nok»
Islamsk Råd Norge er oppgitt over debatten:

- De siste ukene har vi sett en økende tendens med en rekke angrep mot islam og muslimer. Enkelte politikere har utmerket seg på en meget negativ måte, og med et kommende stortingsvalg i september er det ikke vanskelig å se en kobling, sier leder i Islamsk Råd Norge, Senaid Kobilica, til Nettavisen.

- Det er vanskelig å vite helt eksakt hvorfor noen gjør noe, men med valget i september som kommer raskt kan det være lett å tolke utspill fra politikere i forhold til det. Det være nærliggende å gjette at det har noe med saken å gjøre, legger Kobilica til, som advarer:

- Ikke prøv å bygge deres vei til Stortinget med å tråkke på deres muslimske medborgere. Slutt å bruke angrep mot muslimer for å tjene politiske poenger. Muslimer i Norge er fredlige mennesker, slutt å mobbe dem under dekke av å bekjempe radikalisme. Nok er nok.

På spørsmål fra nettavisen om det er Kolberg det siktes til, sier generalsekretær Shoaib Sultan at:

- Det var ment generelt, men utspillet til Kolberg var nok del av dette, men ikke alene.

Hva synes du? Har Martin Koberg gått for langt, eller bør statsminister Jens Stoltenberg gå ut og forsvare Martin Kolberg?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere