RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter kontantstøtte-forslag

Sist oppdatert:
– Forslaget om å øke kontantstøtten er uklok og likestillingsfiendtlig. KrF signaliserer at de vil ha kvinner vekk fra arbeidslivet og tilbake til hjemmet, sier YS-leder Randi Bjørgen.

KrF vil at flere foreldre skal være hjemme med barna sine. Partiet foreslår derfor å øke kontantstøtten fra dagens sats på 3657 kroner til 4400 kroner i måneden.

Lederen for Yrkesorganisasjonens Sentralforbund, Randi Bjørgen, svært misfornøyd med forslaget fra KrF.

- Det er skuffende og i grunnen oppsiktsvekkende at KrF ikke er kommet lenger i sin tenkning rundt et inkluderende og likestilt arbeidsliv. Kontantstøtten ble innført som en prøveordning. Likestillingsmessig virker den mot sin hensikt, skriver hun i en pressemelding.

Ønsker sekstimersdag
Hun viser til at YS har foreslått å erstatte dagens kontantstøtte med en arbeidsdag på seks timer for foreldre med barn mellom ett og fem år. Denne ordningen vil ikke koste mer enn kontantstøtteordningen.

- En slik reform vil, i motsetning til kontantstøttereformen, øke mulighetene for at mange kvinner som i dag jobber deltid vil velge heltidsjobb, mener Bjørgen og understreker at det er flest kvinner som bruker kontantstøtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere