RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Knut Falch / SCANPIX

Slakter norske tunneler

Sist oppdatert:
Tre av fem norske tunneler får strykkarakter i en stor internasjonal undersøkelse som ble lagt fram søndag.

- Det er bare flaks at vi ikke har hatt noen ordentlige alvorlige tunnelulykker i Norge enda, sier administrerende direktør i NAF, Jan Johansen, til Nettavisen.

Strykkarakter
Av de over 50 tunnelene som er testet i den europeiske undersøkelsen EuroTAP, fikk syv tunneler karakteren «Svært dårlig». Tre av de syv er norske.

Strømsåstunnelen i Drammen, Hagantunnelen på riksvei 4 i Akershus og Gruatunnelen på riksvei 4 i Oppland er tunnelene som får strykkarakter.

Av de fem norske tunnelene som er med i sikkerhetsundersøkelsen, får bare to av dem karakteren «God»: Granfosstunnelen på riksvei 150 på grensen mellom Oslo og Bærum og Rælingtunnelen på riksvei 159 i Akershus.

Slår alarm
Kritikken går blant annet på dårlig brannsikkerhet, utilstrekkelig kameraovervåkning og utdaterte beredskapsplaner.

Mange liv har gått tapt i tunnelbranner og trafikkulykker i dårlig vedlikeholdte tunneler i Europa de siste tiårene. NAF slår derfor nå alarm og advarer mot lignende tilfeller i Norge.

- Nå må våre folkevalgte ta grep. I dette rike landet må vi ha penger nok til å ivareta folks sikkerhet, sier Johansen og fortsetter:

- NAF håper at det ikke må en norsk tunnelbrann til for at politikerne skal forstå alvoret og bevilge mer penger til vedlikehold og oppgradering av norske tunneler, sier Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere