RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter sykehusreformen

De politiske veteranene Reiulf Steen og Kåre Willoch slakter regjeringens store sykehusreform.

Tidligere Ap-leder Reiulf Steen mener sammenslåing av sykehus og flytting av pasienter og tjenester er en risikosport regjeringen bør bremse før det er for sent. Til Dagsavisen sier han at helseminister Sylvia Brustad (Ap) må sette en stopper for foretaksmodellen i det statlige eierskapet av sykehusene gjennom de såkalte regionale helseforetakene.

– Inntil regjeringen erkjenner at det er feilslått politikk å tro at sykehusdrift lar seg organisere som et hvilket som helst aksjeselskap, vil problemene tårne seg opp fram mot valget – og bli mer og mer brennbart stoff. Rotet rundt pasienthotellet på Radiumhospitalet er bare begynnelsen, sier Reiulf Steen.

Høyre-veteran og tidligere statsminister Kåre Willoch mener sykehusreformen er i ferd med å falle mellom flere stoler. Han sier sykehusene eies av staten, men styres etter «fakkeltogmetoden». I det legger han at rikspolitikerne ikke holder fingrene av fatet når det går politikk i beslutningene helseforetakene skal ta.

- Nedlegging av fødeavdelinger og bygging av sykehotell er eksempler på det, mener Willoch.

Begge de politiske veteranene er skeptiske til sykehussammenslåingen som nå er under planlegging i flere helseregioner. I Helse Sør-Øst går ett av forslagene, som ble lansert 15. mai, ut på å slå sammen Ullevål og Rikshospitalet til et nytt gigantsykehus – blant annet for å bedre kvaliteten på tilbudet til pasientene.

- Jeg er absolutt ikke overbevist om at sammenslåing av sykehus er riktig vei å gå. I næringslivet har denne type sammenslutninger vist seg å gi skumle resultater, sier Willoch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere