*Nettavisen* Nyheter.

Slangen er død

Foto: Erik Teigland (iBergen.no)

- Bergen smådyrklinikk har ingen levende slanger lenger, sier vakthavende veterinær.

(iBergen.no) - Kongesnoken som ble påkjørt under flukt i Wiers Jenssens vei torsdag er dermed avlivet, slår sjef ved Akvariet i Bergen Kees Ekeli fast.

Ifølge Per Arne Ludvigsen i Mattilsynet er det forbudt å ha slanger eller reptiler i privat eie. Ingen i Bergen har en slik tillatelse, sier han.

- De eneste som har lov til å ha slanger er Akvariet i Bergen, og da til fremvisning av dyrene. Har ikke de tatt imot slangen skal den avlives, sier Per Arne Ludvigsen i Mattilsynet.

- Slangen var åpenbart livstruende skadet. Vi hadde ingen interesse av den, så den må være avlivet, sier Kees Ekeli.

- Slangen fra Sør Amerika har beveget seg ute i temperatur som ville gitt den lungebetennelse. Dessuten var den overkjørt og kjeven var åpenbart brukket. Jeg vil tipåe at det ville tatt to veterinærer 10 timers arbeid for å ordne bruddet og senere gipset kjeven. Slangen var døende, sier han.

Kongesnoken ble levert til veterinær for avlivning. Likevel fikk den leve lenge nok til at iBergen.no fikk besøke den i går ettermiddag. Den skadde snoken var på hugget, og kastet seg mot iBergen.nos utsendte - men ble stoppet av glassveggene i buret sitt.

- Det at slangen hugget etter iBergen.no sin fotograf er naturlig. Slangen vil hugge frem til den er fysisk død, slår Ekeli fast.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.