RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp fengsel for nød-bløff

Full og forvirret sendte kvinnen halve politistyrken ut på jakt etter båtulykke som ikke eksisterte.

(iBergen.no) Den falske nødmeldingen gjorde at 42-åringen ble dømt til betinget fengsel i Bergen tingrett.

Alle alarmer gikk da politiet mottok en oppskaket telefon fra kvinnen 21. februar i år. Hun fortalte at hun hadde hørt to venner hun besøkte i en hytte på Sotra rope om hjelp fra havet etter et båthavari utenfor Bergen. Den fortvilte kvinnen ante ikke om disse hadde klart seg.

Full og forvirret
Store redningsstyrker ble satt inn i leteaksjonen som fulgte. I flere timer søkte de i mørket, før aksjonen ble avblåst. For etterhvert som timene gikk, ble mistanken om at innringeren ikke var helt tilregnelig bare sterkere og sterkere.

Det viste seg å være riktig. For kvinnen var full som en alke og temmelig forvirret da hun ringte inn nødmeldingen. Og selv om hun like etter kjørte den samme båten med en av vennene hun trodde var forulykket, ringte hun likevel ikke tilbake til politiet og fortalte om misforståelsen.

Da hun skulle gå i land i Kjøkkelvik, skled hun og falt i vannet. Mannen som hadde kjørt henne, hjalp henne opp av det iskalde vannet og kjørte tilbake til hytten sin.

1,89 i promille
Dryppende dyvåt tok hun seg fram til nærmeste hus. Senere på kvelden ble hun arrestert og kjørt til legevakten. En blodprøve viste at hun flere timer etter nødmeldingen hadde 1,89 i promille.

I retten fortalte kvinnen at hun var forvirret og ikke visste hvor hun var da hun ringte politiet. Hun ville aldri ringt inn en nød-bløff, noe retten trodde på. Likevel ble hun dømt for falsk nødanrop, noe som i utgangspunktet kvalifiserer til ubetinget fengsel.

Men på grunn av omstendighetene fikk hun betinget fengsel i 30 dager. Hun ble heller ikke idømt saksomkostninger, og slipper å betale omkostningene for redningsaksjonen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere