Gå til sidens hovedinnhold

Slapp unna 15 mil med 2,21 i promille

Den 37 år gamle lastebilsjåføren kjørte fra Sandnes til Lyngdal med 2,21 i promille, men slipper å sone i fengsel.

Lyngdal tingrett bestemte seg under sterk tvil for å dømme mannen til 90 dagers betinget fengsel og 3.000 kroner i bot. Lastebilsjåføren, som har et betydelig alkoholproblem, slipper å sone under forutsetning av at han gjennomfører et behandlingsprogram, skriver Fædrelandsvennen ifølge NTB.

Den hasardiøse kjøreturen fant sted midt på dagen 1. oktober i fjor etter at mannen hadde fraktet varer til Vinmonopolets utsalg i Sandnes. Der fikk han med seg et par kartonger med likør som skulle returneres. Da 37-åringen skulle kjøre tilbake ble fristelsen for stor. På en rasteplass utenfor Sandnes åpnet han en kartong og begynte å drikke før han kjørte videre.

Ifølge vitneforklaringer vinglet lastebilen fra side til side i veibanen, tidvis over i motgående kjørefelt og tidvis nesten ut i grøfta på høyre side. Vitner har også forklart at 37-åringen holdt høy hastighet, at han la seg tett opp mot biler han kjørte bak, blinket med lysene og tutet aggressivt.

37-åringen har tilstått forholdet, noe retten har vekt lagt i formildende retning. Det er tredje gang mannen er dømt for promillekjøring.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot