RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp ut etter gjengvoldtekt

Sist oppdatert:
De tre mennene i 20-årene som er siktet for gruppevoldtekt i Hønefoss, ble onsdag løslatt.

Mennene er likevel fortsatt siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt.

- To av de siktede ble dimittert onsdag, og den tredje ble dimittert dagen etter at de ble pågrepet, sier politiadvokat Petter Solberg ved Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det var klokken 06.45 mandag morgen at en kvinne i 30-årene gikk til anmeldelse av de tre mennene. Anmeldelsen gikk ut på at de skal ha voldtatt henne i løpet av natten.

- Fortsatt mistenkt
Mennene, som er av utenlandsk opprinnelse, ble løslatt fordi politiet ikke hadde nok bevis mot dem til å kunne begjære dem varetektsfengslet.

- Bakgrunnen for løslatelsene, er at politiet har hatt såpass god tid, og har foretatt en god og grundig etterforskning. Det førte til at kravet om skjellig grunn til mistanke ikke lenger er tilstede for de tre siktede, sier Solberg.

Han presiserer likevel at de tre fortsatt er siktet i saken.

- Saken er fortsatt under etterforskning, og det er fortsatt mistanke mot alle tre, men vi hadde altså ikke nok til å holde dem fengslet, sier politiadvokaten.

Neddopet?
Politiet undersøker nå om kvinnen kan ha blitt neddopet.

- Vi venter blant annet på svaret på blodprøve fra Folkehelseinstituttet for å avgjøre om kvinnen kan ha blitt neddopet, sier Solberg.

Selv om de siktede er løslatt, presiserer politiet at de prioriterer saken høyt.

- Denne type saker er alvorlige, og vi gir dem høy prioritet. Saken er overhodet ikke nedprioritert etter løslatelsene, sier Solberg.

Få detaljer
Politiadvokaten ønsker ikke å opplyse hvor voldtekten skal ha skjedd.

- Det har med identifisering å gjøre. Hønefoss er et lite sted der alle kjenner alle, sier Solberg.

Politiet har så langt avhørt både de siktede, fornærmede og vitner i saken, og vil fortsette med avhør de neste dagene. Hva kvinnen eller andre skal ha fortalt, ønsker politiet ikke å si.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere