Ledelsen ved en ungdomsskole i Drammen frykter radikalisering blant en gruppe elever, skriver Vårt Land.

Avisa Drammens Tidende har tirsdag og onsdag satt fokus på aktiviteten etter skoletid hos den tyrkiske forsamlingen Det islamske kultursenter i Drammen, der barn også får sove. Moskeen er den største i byen.

- De har sluttet på alle andre aktiviteter. De spiller ikke lenger fotball. De er isolert fra andre unger. Det bekymrer oss, sier en ikke navngitt kilde i skoleledelsen i Drammen ifølge Vårt Land.

Politiet er informert om bekymringene, men sier de ikke kan gjøre noe så lenge det ikke er mistanke om straffbare forhold.

Arif Erkök, bystyrerepresentant for Ap og talsmann for Det islamske kultursenter i Drammen, bekrefter overfor Drammens Tidende onsdag at barn overnatter i kultursenterets lokaler.

Han avviser at det er snakk om en koranskole, men kaller det et ettermiddags-SFO.

- Barna kommer hit etter skolen, får mat og så får de leksehjelp. Så er det frivillig om noen vil ha religionsundervisning, sier han til avisa.

Erkök opplyser at det er snakk om en time eller halvannen time med religionsundervisning for de som ønsker det og at overnatting også er frivillig og skjer etter avtale med foreldrene.

I snitt er det 14 barn fra åttende til tiende klassetrinn som overnatter hos kultursenteret, ifølge Erkøk.

Han sier kultursenteret vil gå i dialog med kommunen, barnevernet og politiet og at de ønsker åpenhet om sin aktivitet.