Slår ring om Gelius

Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Arbeiderpartiets politikere slår ring om sogneprest Einar Gelius som har fått massiv kritikk for misse-synet sitt de siste dagene.

14.01.06 06:49

Kirkeminister Trond Giske står i spissen for sympatiaksjonen for den utskjelte sognepresten. Einar Gelius trakk seg i går fra dommergjerningen i Frøken Norge-konkurransen etter å ha blitt kalt inn på teppet til biskop Ole Chr. M. Kvarme i Oslo.

- Positivt
- Einar Gelius er kjent for å gjøre mange utradisjonelle ting. Han inviterer gjestetalere til kirken sin, og engasjerer seg i fotball og mange andre aktiviteter. Jeg tror det er positivt. Kirken når ut til flere, sier Giske til VG.

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen støtter også Gelius. De mener Gelius er en glimrende representant for en bred og folkelig kirke, noe de mener er viktig for å opprettholde støtten til det kristelige Norge.

Har vært tungt
Einar Gelius selv er glad for den støtten han nå får. Han legger heller ikke skjul på at mediepresset de siste dagene har vært tungt å bære.

- Jeg er glad for at det kan bli litt roligere rundt meg, sier Gelius.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.