Slår tilbake mot voldtektsdommen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX/Nettavisen)

Finansmannen Christer Tromsdal mener Økokrim brukte skitne knep da de fikk ham dømt for voldtekt.

02.03.10 10:32

BORGARTING LAGMANNSRETT (Nettavisen:) Tirsdag 2. mars sa finansmannen Christer Tromsdal seg uskyldig i Borgarting lagmannsrett der han er tiltalt for voldtekt av sin fraseparerte kone, og sin ekskone.

I oktober 2009 ble den kjente finansmannen Christer Tromsdal dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt sin kone og ekskone.

Les: Finansmann dømt for voldtekt

Nå velger Christer Tromsdal å la Nettavisen offentliggjøre navnet hans i forbindelse med voldtektssaken. En svært nedbrutt Tromsdal møtte tirsdag i lagmannsretten. Han håper nå å kunne vise også for offentligheten at voldtektsdommen ikke er riktig. For å gjøre dette må han belyse sider av saken som bare er mulig ved bruk av navn.

Finansmannen mener at Økokrim har fått med hans tidligere koner på å «ta» ham, og at voldtektene aldri har funnet sted.

19. februar anmeldte han Økokrim til Spesialenheten for politisaker for:

  • Anmeldelsen går på ulvolig ransaking av cella hans i Moss, der politiet tok bilder av dokumenter som Tromsdal brukte til å forberede seg på ankesaken.
  • Ulovlig avlytting
  • Fjerning av verdipapirer fra beslaget som Økokrim gjorde hos Tromsdal.
  • Manglende objektiv etterforskning. Tromsdal mener Økokrim har ledet hans to ekskoner til å anmelde ham for voldtekt.

Skiftet fokus
Christer Tromsdal ble pågrepet av Økokrim i begynnelsen av 2009, og etterforsket for svindel i forbindelse med hotellkjøp i Sverige.

Les: Omstridt hotell-salg i søkelyset

Økokrim har så langt ikke tatt ut noen tiltale mot Christer Tromsdal i denne saken. Tidlig flyttet spesialenheten for økonomisk kriminalitet fokuset fra økonomi til angivelig vold i hjemmet. Tromsdals advokat, Victoria Holmen, mener at Økokrim ikke klarte å finne fellende bevis for Tromsdal i svindelsaken, og at de istedenfor overtalte Økokrim Tromsdals daværende kone til å anmelde ham for voldtekt.

I juni 2009 tok Økokrim ut tiltale for voldtekt mot Tromsdal.

Tromsdal og hans daværende kone hadde på dette tidspunktet et svært turbulent forhold, og Tromsdal hadde allerede en stund gått til psykolog. Ekskona hadde derimot opplyst til legen at hun ikke trengte psykolog fordi hun hadde en kontaktperson i Økokrim.

- Lurt

Det mest sentrale beviset mot Christer Tromsdal, er brev som Økokrim fant under madrassen under ransakingen av leiligheten i Eckebergsgate.

I det ene brevet sto det blant annet: «Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne dine gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk og psykisk igjen».

Tromsdal mener at brevene ble skrevet i et forsøk på å redde et turbulent forhold der kona beskyldte ham for vold og voldtekt han mener ikke skjedde.

Allerede i februar 2008, lenge før Økokrim startet noen etterforskning, fortalte Tromsdal til sin psykolog at kona beskyldte ham for voldtekt, og at disse beskyldningene var svært frustrerende for ham. Tromsdal hadde da begynt i terapi i håp om at også kona skulle begynne, slik at de kunne redde ekteskapet. Gjennom flere konsultasjoner, gir Tromsdal uttrykk for at han går gjennom en tøff tid.

Undersøkte avhørsmetode
Etter at Tromsdals kone leverte sin voldtektsanmeldelse, gjorde hans tidligere kone det samme. Også hun hevder at hun ble voldtatt mens hun sov.

Før ankesaken har forsvarer Holmen fått et av politiavhørene med denne kvinnen analysert av en vitnepsykolog ved Universitetet i Oslo. Hun konkluderer med at av 237 spørsmål fra politiet var ingen åpne, mens nærmere 50 prosent av dem var ledende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag