RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slåss om hver stemme

Sist oppdatert:
RVs Erling Folkvord og Torstein Dahle er blant kandidatene som er noen få hundre stemmer unna stortingsplass. Sjekk ditt fylke her.

På TV 2 Nyhetenes siste Gallup som ble offentliggjort onsdag kveld, var det for første gang på over to år flertall til høyresiden med knappest mulig margin - ett mandat. Men partier på begge sider kan både miste og vinne mandater om noen få velgere ombestemmer seg før valgdagen.

RV nær to
Denne gang kaprer ikke RV lenger mandat. Men i hovedstaden mangler Erling Folkvord bare rundt 350 stemmer på å ta SVs tredjemandat fra Heidi Sørensen. I Hordaland mangler RV-leder Torstein Dahle i underkant av 450 stemmer på å ta SVs andremandat fra Audun Lysbakken.

Haga ute
Senterpartileder Åslaug Haga er nok en gang ute på TV 2 Nyhetenes siste gallup. Derimot er både Venstres Borghild Tenden og KrFs Valgerd Svarstad Haugland inne, sistnevnte på utjevningsmandat. Men den tidligere KrF-lederen mangler nå bare vel 650 stemmer på å ta Arbeiderpartiets femtemandat i Akershus, viser TV 2s beregninger.

Høyre i farta?
I Aust-Agder har KrFs Åse Gunhild Woie Duesund i øyeblikket sistemandatet. Det er bare 10 stemmers margin til Høyres Jan Olav Olsen. I Telemark er KrFs Bror Yngve Rahm vel 300 stemmer foran Høyres Kari Lise Holmberg i kampen om det siste distriktsmandatet.

KrFs sjanse
I Nordland mangler Kristelig Folkeparti bare 60 stemmer på å kapre distriktsmandat. Trøsten for Jan Sahl er at han har utjevningsmandat, men han kan ved hjelp av noen få stemmer vippe Arbeiderpartiets fjerdekandidat Anna-Kristin Ljunggren ut av Stortinget.

I Hordaland mangler KrFs andrekandidat Laila Dåvøy nå bare 100 stemmer før SVs Audun Lysbakken mister Stortingsplassen.

Venstre inne
Venstre ligger ifølge TV 2 Nyhetenes siste Gallup inne med distriktsmandater i Oslo, Akershus og Hordaland, mens de ligger an til å kapre utjevningsmandater i Oppland, Vest-Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Sjekk hvem som er ute og inne fra ditt fylke i kartet over. Du kan også se hvilke partier som har mest eller minst å gå på for å få et mandat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere