Gå til sidens hovedinnhold

Slått med lysestake og kledd naken

Først slo 44-åringen kameraten helseløs med en lysestake, så tvang han ham til å gjøre husarbeid - helt naken.

Da 44-åringen oppdaget at han manglet en MP3 spiller og noen Subutex-tabletter fra leiligheten sin, tok raseriet fullstendig overhånd. Kameraten som var på besøk, ble beskylt for tyveriet og slått med en lysestake, rispet med kniv og tildelt flere slag og spark.

Etterpå beordret 44-åringen mannen til å kle seg naken og gjøre husarbeid som straff for det han hadde gjort. Forholdet skal ha pågått i rundt fem timer.

Skulle knekke armer og ben
Truslene om at han skulle knekke armer og ben på den fornærmede, ble delvis gjort gjeldene da volden førte til brudd i skulderbladet og slagskader på kroppen og i ansiktet.

Mannen har også benskjørhet og retten fant det, i skjerpende retning, bevist at den tiltalte visste om dette.

Den fornærmede har også i ettertid hatt psykiske ettervirkninger i form av angst og mareritt.

Innrømmet forholdene
I Bergen tingrett innrømmet mannen de faktiske forhold, og forklarte at raseriutbruddet hadde bakgrunn i det påståtte tyveriet fra leiligheten. I avhør har den fornærmede forklart at han ikke kjente til verken spilleren eller tablettene.

Retten fant det også bevist at 44-åringen har oppbevart og ervervet narkotika, gjort innbrudd i en leilighet og en bil, veskenapping, heleri og flere mindre tyveri.

Bergen Tingrett fant elleve måneders fengsel som en passende straff der fire av disse skal gjøres betinget. Mannen ble også dømt til å betale den fornærmede 15.000 kroner i erstatning.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene