RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slem sel må flytte

Sist oppdatert:
Selen Nemo bet en badegjest ved Atlanterhavsparken. Nå blir han forvist til Orskjæra, et kjerneområde for seljakt.

Nemos «pappa» Jan Einarsen er bekymret og lurer på om seljegerne klarer å se forskjell på kjendisselen Nemo og andre steinkobber, skriver Tidens Krav.

En sosial villsel
Daglig leder Knut Maaseide i Atlanterhavsparken i Ålesund sier til TV 2 Nettavisen at det i perioder er seljakt langs hele kysten og at Nemo sånn sett lever farlig uansett hvor han befinner seg.

- Nemo er jo en villsel, han er bare litt mer sosial enn andre seler, sier Maaseide. Likevel håper han Nemo kan få et trygt amnesti på Orskjæra.

Spør direktoratet til råds
- Folk flest er opptatt av at Nemo ikke må avlives, mens folk i Hessa og Skarbøvik som bruker stranda gjerne vil ha ham vekk. Vi ser dette an til over helgen, men holder inntil videre fast på flytting til Orskjæra, sier Maaseide. Han legger til at Fiskeridirektoratet må ha et ord med i laget. Det er de som har ansvar for forvaltning av selbestanden i Norge.

Nemo på ferie?
- Hvor er Nemo må?

- Nå har jeg ikke sett ham siden mandag. Da var det mye medieoppstyr og fotografering her, og han syntes vel det ble i meste laget. Kanskje har han reist på ferie, sier Maaseide.

Vil ha merking
Seljegerne selv ber om at Nemo merkes.

- Det er ingen av oss som med overlegg vil skyte Nemo hvis han kommer til våre trakter. Men da må han merkes, sier Kai Egset, en av de 10-15 jegerne som jakter på sel ute ved Orskjæra, til Tidens Krav.

Maskot
Kobben Nemo ble i sin tid forlatt av moren og flasket opp hos mennesker. Han ble sluppet fri igjen og har ikke levd i fangeskap, men siden 1998 har han vært en fast gjest i strandsonen på Tueneset i Ålesund og en levende maskot for Atlanterhavsparken. Problemene har oppstått når folk trår Nemo for nær. Da maskoten forrige helg satte tennene i en badegjest, kom kravet om avlivning. Men Atlanterhavsparken forsøker altså å finne andre utveier for steinkobben Nemo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere