RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik avslører kjæresten deg

Sist oppdatert:
Er potteplanten virkelig en potteplante? Sladrer mobilen? Se de utrolige triksene og bildene.

Se bildespesial nederst. Har du sett noen av duppedittene i bruk? Kontakt oss her.

Markedet oversvømmes av skjulte videopptakere, GPS-mobiler og overvåkningsprogrammer.

Og for dem som vil, skorter det ikke på utstyret man kan kjøpe for å følge med på sine nærmestes aktiviteter.

Mistenker du at kona inviterer andre enn deg selv inn på deres felles soverom? Da kan du ganske enkelt skaffe deg et videokamera som gjemmes i en potteplante, en bok eller ganske enkelt i den allerede eksisterende bevegelsessensoren som er koblet til alarmanlegget.

Luremobil
Hvis du heller tror at det er utenfor hjemmets fire vegger at din aller nærmeste jukser deg, så finnes det fortsatt håp. En av oppfinnelsene en kan bruke er en mobiltelefon som du kan totalovervåke. Selv kan du lytte til alle samtalene som går over telefonen, du kan lese alle tekstmeldingene, og du kan til og med avlytte rommet telefonen er i fra avstand.

Prisen er ganske avskrekkende, toppmodellen koster vannvittige 39.000 kroner, men da får du alt med.

Tastelogger
En annen duppeditt som kan være nyttig hvis du tror ektefellen ikke har rent mel i posen, er en tastelogger. For en relativt rimelig penge kan du kjøpe denne innretningen, som lagrer ned alle tastetrykkene på pc-en hjemme. Dermed kan du raskt finne ut hvis din kjære skriver intime mailer eller chatter med andre enn deg.

- Vi har faktisk ingen henvendelser om at ektefeller overvåker hverandre. Det forekommer sikkert, men heldigvis har nok de fleste skjønt at hvis tilliten i forholdet er så dårlig, så er det kanskje ikke noe å spare på, sier Over Skåra i Datatilsynet til iOslo.no.

Færre søker detektivhjelp
For noen år siden var det en skikkelig boom i antallet mennesker som oppsøkte private etterforskere for å avsløre utro partnere. Men et av firmaene som var mest populære, sier til iOslo.no at denne trafikken nærmest har forsvunnet.

- Jeg tror ikke jeg har hatt et eneste slikt oppdrag de tre siste årene. Etter at Mary Reklev trakk seg tilbake, så har det nærmest forsvunnet, sier privatetterforsker Gard Vestby til iOslo.no.

Han har tatt over praksisen til Reklev og vet dermed godt hva som beveger seg i markedet.

- Jeg tror at dette også kan ha med medgangstider å gjøre. Hvis tilliten er i ferd med å svinne hen, så kan det hende at partnerne i dag rett og slett går hvert til sitt. I dårlige tider virker det som om det kan være viktigere å holde sammen, nesten for enhver pris, sier han.

Jevn pågang
Daglig leder for Spyshop.no, Frode Olafsen, sier han har en jevn pågang av kvinner og menn som vil ha spionutstyret.

- Vi selger mest til bedrifter, men også private tar kontakt. Likevel vil jeg si at de aller fleste synes utstyret er mer spennende, enn det er å faktisk avsløre noen, sier han til iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere