RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir en streik på Gardermoen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Får store konsekvenser. - Finn en annen reisemåte, eller kanseller, oppfordrer flyplassen.

Hvis partene ikke blir enige i løpet av kvelden og natten, vil 400 vektere på Oslo Lufthavn gardermoen gå ut i streik fra i morgen.

- Dersom det blir streik i vekterbransjen fra fredag 1. juni vil dette kunne få betydelige konsekvenser på Oslo Lufthavn, skriver flyplassen i en pressemelding.

Er du blant de som kan bli rammet? Kontakt oss og fortell om din situasjon på e-post her!

10 prosent kapasitet
Sikkerhetskontrollen på flyplassen blir gjort av vektere fra G4S, og ved en eventuell streik vil kapasiteten i sikkerhetskontrollen bli redusert fra 4000 passasjerer i timen til rundt 400.

Samtidig er godt over 30.000 passasjerer ventet å fly fra flyplassen i morgen.

- Kanselleringer og store forsinkelser vil forekomme dersom meklingen ikke fører frem. Flytrafikk fra Oslo Lufthavn til andre destinasjoner i Sør-Norge vil da ikke bli prioritert. Flyselskapene kommer til å prioritere internasjonal trafikk og fly til Nord-Norge, skriver Oslo lufthavn.

- Finn andre reisemåter!
Oslo Lufthavn oppfordrer sine passasjerer som ikke må reise i morgen fredag 1. juni om å finne andre reisemåter, kansellere eller booke om flyreisen til et senere tidspunkt.

- Alle passasjerer bes forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om den enkelte flyvning, og følge med i nyhetsbilde på utvikling i meklingen.

Tilbyr gratis ombooking
Både SAS og Norwegian tilbyr nå sine passasjerer å flytte reisen uten å betale for det. (Trykk på lenker for mer info)

Ifølge flyplassen vil ankomster i utgangspunktet ikke bli berørt av en eventuell streik, men advarer om at det vil forekomme forsinkelser og kanselleringer også her på grunn av flyselskapenes logistikkutfordringer.

For å holde deg oppdatert, besøk flyplassens hjemmeside her.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere