Slik blir høstferieværet

Foto: DNT (DNT)

Skal du være sikret fint vær neste uke, bør du dra til Nord-Norge eller spanskekysten. Sjekk ditt vær.

30.09.10 16:45

På mandag begynner høstferien for skoleelevene på Sør- og Østlandet. Vi forteller deg hvor du bør dra hvis du ønsker å tilbringe ferien med sol og uten nedbør.

- På Øst- og Sørlandet blir det grått og trist store deler av uken, mens det på Vestlandet blir et mer variabelt vær. Midt- og Nord-Norge er vinnerne med et tørt klima og sol, forteller meteorolog i StormGeo, Ina Innesdal Sulen, til Nettavisen.

Sjekk været der du bor - eller skal reise her!

Regnfull storbyferie
Har du planlagt storbyferie til metropoler som London eller Paris, vil du sannsynligvis oppleve å måtte handle i Oxford Street eller besøke Eiffeltårnet i plaskende regnvær.

- Vest-Europa, De britiske øyer og Nord-Spania ligger mest utsatt for dårlig vær på kontinentet i neste uke, sier meteorologen videre.

Øst-Europa vil imidlertid by på varme dager.

- Baltikum, Polen og Tsjekkia ligger nærme høytrykket. Flotte dager med sol og en temperatur på mellom 15 og 17 grader vil derfor være fellesbetegnelsen i øst, påpeker Innesdal Sulen.

Variabelt ved Middelhavet
Middelhavslandene Hellas, Italia og Spania er alle yndede feriemål for mange som ønsker å komme seg bort fra grått høstvær. Men det vil ikke nødvendigvis ligge an til bare solrike dager på stranda i neste uke.

- I Italia og Hellas er det muligheter for nedbør, men det vil også dukke opp perioder med fint vær.

I Sør-Spania vil det derimot være muligheter for å komme hjem med en fin brunfarge. Kvikksølvet vil stige opp mot 30 grader.

- På spanskekysten er det større sjanse for at værgudene er med oss. I Malaga vil temperaturen ligge på mellom 25 og 30 grader på dagtid, sier Innesdal Sulen.

Har du tenkt deg til New York i høstferien, bør du nok ta med deg regnjakken for sikkerhetsskyld

- På vestkysten av USA blir det mye fint vær. Mens det på østkysten ligger utsatt for et lavtrykk, og det er fare for at det blir en del gråvær samt vått og fuktig. Ferien i New York kan derfor også bli en nokså våt opplevelse, avslutter meterologen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Crestock

Fulle fly
Har du planer om å reise ut av landet i høstferien, og ønsker deg til sydeligere strøk, er du nok dessverre litt sent ute.

- Hele neste uke har vi fulle fly. Folk bestiller høstferien sin allerede ett år i forveien for å være sikret sol og varme, forteller salgs- og driftsdirektør i Ving, Marie-Ann Zachrisson.

Ving opplever at folk helst vil reise mot de østlige middelhavslandene, hvor sommertemperaturen holder seg mer stabil.

- Det mest populære reisemålet i høstferien er Tyrkia og Kypros, der er det større sjanse for å finne sommertemperaturen. Folk ønsker å forlenge sommeren, og da drar de ofte dit det er større sjanse for varme dager, fortsetter hun.

Zachrisson oppfordrer alle som ønsker seg en utenlandsferie i neste uke, om å bestille en storbyferie.

- Det er større sjanse for at du finner en ledig reise til en storby, folk glemmer at man ikke nødvendigvis trenger å reise til Syden. Reiser du til en storby har du større mulighet til å bestemme selv hvor lenge du vil være borte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.