Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir juleværet

De fleste stedene i landet får oppholdsvær på julaften, men noen steder kan få påfyll av julesnø. Sjekk været hos deg.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været hos deg

Lille julaften kommer det inn et frontsystem mot Vestlandet.

- I forbindelse med det blir det nedbør i kveld og i løpet av natten. Det blir forholdsvis mildt, så mesteparten kommer nok som regn. Det blir sludd og snø i indre strøk, i hvert fall litt i høyden, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Men allerede på morgenen på julaften, så blir det opphold igjen.

- Det er mulig at det kan komme noen byger helt nord på Vestlandet i morgentimene, men det gir seg og det blir ganske bra vær på Vestlandet utover dagen, sier meteorologen.

Vestlandet får rolige vindforhold.

Stem selv: Hva spiser du på julaften?

Påfyll av julesnø
Sør- og Østlandet blir det ganske bra vær på julaften, men det kan være litt mer skyet tidlig på morgenen og formiddagen.

JULETREET:Dette må du vite
SENT UTE?Her er vår store gaveguide

Hvor blir det best vær på julaften?

- Sør- og Østlandet som kommer til å få ganske bra vær, og på Vestlandet utover dagen. Det er også ganske bra i Troms og Finnmark først på dagen, men det skyer til og vinden kan gi litt ruskete vær, men det blir ikke noe nedbør, sier Tveita.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I fjellet i Sør-Norge blir det også forholdsvis tørt på julaften, men natt til julaften kan det komme litt snø i vestlige og nordlige områder.

Fra Møre og Romsdal og nordover til Nordland, så vil et frontsystem gi litt nedbør i løpet av formiddagen på julaften, men utover ettermiddagen og kvelden gir det seg.

- Det blir på grensen mellom snø og regn. Det kommer i hvert fall som regn langs kysten og som sludd og snø i indre strøk, sier meteorologen.

Fra ettermiddagen og kvelden får Trøndelag, Møre og Romsdal stort sett oppholdsvær. I Nordland, sør for Vestfjorden blir det enkelte byger også på kvelden, men ingen store nedbørmengder.

- Nord for Vestfjorden blir det stort sett oppholdsvær og ganske bra vær. Det er mulig at frontsystemet kan gi litt mer skyet vær utover ettermiddagen, men det er ikke snakk om noe nedbør, sier Tveita.

I Finnmark blir det også forholdsvis bra vær på julaften. Det er mulig at det kan bli enkelte snøbyger i morgentimene på kysten av Øst-Finnmark. Frontsystemet som gir nedbør lenger sør, kan gi litt mer skyet vær i Troms og Finnmark.

Mye vind
I Sør-Norge roer vinden seg, og den vil kun blåse opp i frisk bris langs kysten.

- Det er ganske rolig i forhold til hva det har vært, sier meteorologen.

Men i takt med at vinden roer seg i Sør-Norge, så øker den på i nord på julaften.

- I forbindelse med frontsystemet som gir nedbør, så vil vinden øke på fra Nordland og nordover til Nordkapp. Den vil øke opp til liten til stiv kuling i løpet av ettermiddagen og kvelden fra sørvestlig retning. Det blir Nord-Norge som får den verste vinden, sier Tveita.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vinden vil trolig ikke bli så kraftig at det blir fare for stengte fjelloverganger.

- Sånn som det har vært de siste dagene i Sør-Norge er det ikke snakk om. Mesteparten av vinden kommer langs kysten for Nord-Norge sin del, sier meteorologen.

Sjekk din vei

Hvor blir det verst vær på julaften?

- Det vil jeg vil si blir for Nordland sin del. Det vil komme litt nedbør og vinden øker på, sier Tveita.

Slik blir romjulsværet
Romjulstiden ser ut til å bli stille og rolig værmessig i Sør-Norge.

- Sånn som det ser ut nå, så er det et høytrykk over De britiske øyer som beveger seg inn over sørlige deler av Skandinavia. Det blir liggende utover hele romjula, sier meteorologen.

For Sør-Norge ser det ut til å bli rolige vindforhold, mens Nord-Norge får en periode med nedbør og kuling.

- Frem mot nyttårshelgen ser det ut som lavtrykket beveger seg fra Svalbard og videre østover. Det blir lavere temperaturer, så nedbøren kan også komme sørover til Stad. Men det er litt tidlig å si, sier Tveita.

Det er litt tidlig å si hvor man vil få størst sjanse til å se fyrverkeriet på nyttårsaften.

- Sånn som det ser ut nå, så er det i hvert fall Sør-Norge som får det beste været. Både på julaften og nyttårsaften, sier meteorologen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg