*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir pinseværet

SKYER OG SOL: - Skiftende vær, men en god del sol over hele landet i pinsehelgen, ifølge meteorologen. Bildet er tatt i Jotunheimen denne uken og viser Norges tredje høyeste fjell Store Skagastølstind. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Sol, regnbyger, snøsmelting og skobrannfare. Vi har sjekket hva meteorologen sier om pinsehelgen.

06.06.14 13:14

OSLO (Nettavisen): - Mye fint vær, lover statsmeteorolog Ingrid Bentsen for Østlandet og Sørlandet når det gjelder pinsehelgen, men...

- Det kan bli noen lokale regnbyger. Det er ikke skyfritt, og ikke så fint som vi hadde det i siste godværsperiode, men temperaturen stiger og det blir opp i 20 grader mange steder, trøster hun.

Bygene vil først og fremst dukke opp på ettermiddagen, tror meteorologen.

Vestlandet og Trøndelag kan også regne med lokale regnbyger. Det er utrygt for torden og i perioder lokal tåke, men da stort sett om morgenen. Det er lange perioder med sol og fint vær, men ustabil luft kan gjøre at det skifter og blir regn.

Les også: Men vet du hvorfor du har fri på mandag?

I Nord-Norge ventes regnbyger, men også perioder med pent vær.

- Det er stort sett mye av den samme værtypen over hele landet; skiftende vær, ustabil luft, men en god del sol, sier meteorologen.

I deler av landet er det stor skogbrannfare, og Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for gress- og lyngbrannfare i Nordland, Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. Lokalt er det også stor skogbrannfare på Vestlandet og i Trøndelag.

NVE har sendt ut flomvarsel for Nordland, Troms og Finnmark.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.