RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir vi rundlurt i ferien

Sist oppdatert:
Se opp hvis noen søler is på deg i sommer. Det kan være en uærlig sjel. Slik lurer tyvene godtroende nordmenn.

Kenny Quinn er en såkalt gentlemanstyv, det vil si at han alltid leverer tilbake det han har stjålet. Når han opptrer, demonstrerer han bare hvor enkelt det er å stikke av med verdisakene dine.

I Bergensavisen (BA) søndag, avslører han noen av triksene.

-Du regner jo ikke med at mennesker du går forbi på gaten egentlig er ute etter å rundstjele deg. Det er nettopp dette lommetyvene benytter seg av. De fremprovoserer en situasjon der det er lett å stjele, og så slår de til, sier Quinn til Bergensavisen.

Thygesen trekker frem rumenske lommetyver som eksempel. Disse skiller seg fra andre ved at de lar barn utføre selve tyveriet.

Han understreker at man bør passe godt på kredittkort, mobiltelefoner, digitalkameraer og andre verdigjenstander, så vel som penger.

- En ny metode er is. De søler is på klærne til offeret, og fremstiller det som et hendelig uhell. Så vil de hjelpe med å gjøre klærne rene. Da kommer de i kroppskontakt med offeret. Ofte skal det ikke mer til, sier Quinn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere