RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir vinterferieværet

Sist oppdatert:
Det er ventet sol og glimrende skivær for deg som er så heldig å ha vinterferie denne uken. Her kan du sjekke været for hele landet.

Tirsdag-onsdag:
Tirsdag fortsetter lavtrykket/stormsenteret utenfor og eventuelt over Trøndelag å produsere mye vind på Vestlandet. Det betyr nordvest sterk kuling, snøbyger og muligheter for hagl- eller tordenbyger.

Det blir lite nedbør i resten av landet, men vind opp i østlig kuling i Nordland. Onsdag avtar vinden en god del siden lavtrykket svekkes betydelig, mens vinden øker litt i Nord-Norge (fra øst-sørøst). Ellers blir det ingen store værendringer i Nord-Norge, men det blir spredte snøbyger på Vestlandet - særlig på kysten der det også blir muligheter for hagl- eller tordenbyger.

Det er ventet mye bra vær på Sør- og Østlandet og i Nord-Norge. Hele landet domineres av en kald værtype, som blir kjøligere.

Frister det med en skitur? sjekk skiforholdene her

Torsdag - søndag:
Lavtrykket over Midt-Norge avtar i styrke, og deles inn i mindre lavtrykk fra Finnmark til Nordsjøen. Disse mindre lavtrykkene opprettholder den forholdsvis kraftige nordlige kystvinden, mens det i indre områder blir rolige vindforhold.

Det ventes tildels kraftige snø-, hagl- eller tordenbyger i havet, og i perioder også på kysten, mens det i indre områder stort sett blir opphold og en del sol.

I løpet av helgen vil en høytrykksrygg begynne å bygge seg opp over Nordsjøen og etterhvert dekke store deler av Sør- og Midt-Norge.

Nord-Norge:
Torsdag er det ventet for det meste halvskyet og forholdsvis pent vær. I Troms, i indre områder og på kysten av Finnmark blir det noe mer skyet. Muligheter for snøbyger på kysten av Finnmark. Østlig bris, nordøstlig opp i liten kuling på kysten. Kaldt.

Fredag - søndag: For det meste oppholdsvær og en god del sol. På kysten nord for Bodø i perioder litt mer skyet og muligheter for enkelte snøbyger. Bris omkring nord og øst, perioder opp i liten kuling på kysten. Kaldt.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal:
Torsdag: For det meste halv- eller lettskyet oppholdsvær. På kysten fra Florø og til og med Smøla og i grensetraktene i Sør-Trøndelag mer skyet og snøbyger om formiddagen. Muligheter for enkelte snøbyger også på kysten av resten av Vestlandet. Bris mellom nord og øst. Kjølig.

Fredag - søndag: For det meste halv- eller lettskyet og forholdsvis pent vær. Muligheter for enkelte snøbyger på kysten. For det meste nordøstlig eller østlig bris. Gradvis synkende temperatur. Kaldt, spesielt om morgenen.

Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge:
Torsdag: For det meste lettskyet pent vær på Sørlandet. I fjellet og på Østlandet skiftende skydekke og oppholdsvær. I nordlige grensetrakter noe mer skyet og muligheter for litt snø. Bris omkring nord. Forholdsvis kjølig.

Fredag - søndag: For det meste oppholdsvær og en god del sol. I perioder litt mer skyet på kysten av Sørlandet og sørlige deler av Østlandet, og muligheter for litt snø. Bris omkring nord og øst. Kaldt, spesielt om morgenen.

Sjekk været på Storms hjemmesider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere