RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir været julaften

Sist oppdatert:
Meteorologene advarer mot utrivelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge julaften. Sjekk hvordan været blir her.

Sjekk været der du bor her

- Det kan bli ganske utrivelige kjøreforhold i stort sett hele Sør-Norge på julaften, sier meteorolog Fredrik Villanger i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Sjekk stengte fjelloverganger i jule- og nyttårshelgen

Glatte veier
Etter en kortvarig kuldeperiode i helgen, vil milde luftmasser komme inn over landet fra lille julaften eller julaften.

- Snø vil gå over til regn på Vestlandet, og det kan bli underkjølt regn som gir glatte veier på Østlandet, advarer Villanger.

Lite håp om hvit øst- og vestlandsjul
Lavtrykket som er ventet inn over Sør-Norge, er dårlig nytt for dem som drømmer om en hvit jul. Mest utrivelig er det ventet å bli på Vestlandet og i deler av Møre og Romsdal, der det blir både regn og varmegrader julaften.

- Det blir gradvis varmere i hele landet, bortsett fra i Nord-Norge, i perioden fra lille julaften til 1. juledag. Men de som feirer jul enten i fjellet på Østlandet, eller fra Trondheim og nordover, får nok vintervær, sier meteorologen.

Det er ventet noen få kuldegrader Østafjells på julaften, men regn som fryser til is på bakken kan likevel skape vanskelige kjøreforhold.

Kaldt i helgen
Frem til lille julaften er det derimot ventet kaldt vær, og snø flere plasser. Det er også ventet en del vind.

- Søndag kan det kan komme opp i stiv kuling på Sørlandet og i Oslofjorden. Generelt vil det blåse godt over Østlandet, opplyser Villanger til TV 2 Nettavisen.

Temperaturene er ventet å synke over hele landet fra fredag og utover i helgen. Kystområdene nord for Stad får snøbyger, mens det stort sett blir oppholdsvær i indre strøk av Nord-Norge.

Lenger sør blir det perioder med sol, og ganske mye bra vær frem til søndag. Da kommer et lite lavtrykk inn og gir noe snø i kystområdene på Sørlandet, og i sørlige deler av Østlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere