RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du napp

Sist oppdatert:
På våren trekker mye fisk tett inntil land. Her er tipsene som får fisken til å bite - også for en nybegynner. Send inn dine spørsmål!

Har du en ledig ettermiddagstime? Da anbefaler vi en tur til fjæra, der våren er kommet lengst og hvor det er gode sjanser for å fiske seg en middag. Fisket er gratis, fisken er bitevillig og fisket er enkelt og familievennlig.

Puss støvet av fisketanga innerst i boden og ta deg en fisketur. På denne tiden av året svømmer mye fisk tett inn på land, særlig på ettermiddag og tidlig kveldstid.

Derfor stilles det ikke krav om lange og presise kast. Hold ut litt lenger, og få med deg skumringstimen, da er fisken lettest å ta.

Til helga kåres Norges beste sjøørettfisker. Mer info finner du her!

Enkelt utstyr for enkelt sjøfiske
Skal du rusle i fjæra og gjøre noen kast etter torsk, sei eller sjøørret, stilles det ikke nødvendigvis store krav til utstyret. Enkelt kasteslukutstyr gjør nytten.

Sportsbutikkene har skjønt poenget og selger ferdige sammensatte fiskesett for lettere kystfiske. Du burde komme langt med utstyr for rundt 500-700 kroner.

Har du spørsmål om fisking generelt og sjøørettfiske spesielt? Torsdag klokka 13 svarer to eksperter fra Norges Jeger- og Fiskeforbund på alt du lurer på. Spørsmålene kan du sende inn allerede nå.

Valg av riktig sluk er det viktigste. Som sagt går fisken grunt på denne tiden av året, og da vil det lønne seg med litt lette og flate sluker som ikke setter seg fast på grunna hele tiden.

Gode sluker er for eksempel Møresilda, Toby, Viking Hering, Tasmanian Cobra, Vikingsild og Morild. Sjøørreten tar helst sluken i overflaten, torsken lusker mer langs bunnen.

Prøv deg med fluestanga
Fluefiske i sjøen har tatt av de siste åra. En fluestang i klasse 7 eller 8 er perfekt. Et helt OK fluefiskesett kan kjøpes for under en tusenlapp i de fleste sportsbutikker.

På dagtid anbefales det å fiske med en flue som imiterer en liten fisk, for eksempel en sildeimitasjon. Lyse fluer som dras raskt inn er tommelfingerregelen her.

På kveld og natt er det kanskje verdt å prøve en børstemarkflue, dvs. en mørkere og mer bølgende variant. Den skal trekkes inn sakte. Husk å fiske helt inn, ofte tar fisken bokstavelig talt rett foran føttene dine.

Ta med barna på fisketur
Gode fiskeopplevelser i barndommen har en egen evne til å følge deg hele livet. Norges Jeger- og Fiskerforbund har laget et eget hefte som på en enkel måte gir gode råd og tips til den som skal ha med barn på fisketur. Det heftet kan du kikke på eller laste ned gratis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere