RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik går ferietrafikken

Foto: Silje Kjellesvik
Sist oppdatert:
Fellesferien har startet. Her får du en oppdatert trafikkoversikt.

Skiltproblemene i Hanekleivtunnelen på E18 skapte søndag problemer for trafikkavviklingen før fellesferiestart. Men en halv time før midnatt søndag ble skandaletunnelen åpnet igjen, og mandag morgen meldes det om god flyt i ferietrafikken på E18 gjennom Vestfold og Buskerud.

- Trafikken går nå slik den skal på E18 gjennom Vestfold med toveistrafikk i ett felt gjennom Hanekleivtunnelen. Generelt er det god flyt i trafikken på E18 i morgentimene, sier vaktleder Nils Aae ved veitrafikksentralen til Nettavisen mandag morgen.

Hanekleivtunnelen åpnet igjen ved 23.30-tiden søndag kveld etter å ha vært stengt på grunn av et skilt som hang faretruende løst over veibanen . Problemene satte naturlig nok sitt preg på E18 og omkjøringsveiene i Vestfold og Buskerud søndag kveld.

Det var en lastebil som kjørte på et trafikkskilt som henger fra taket i tunnelen som på ny skapte problemer for tunnelen som raste i fjor. For å feste skiltet igjen, måtte vegvesenet midlertidig stenge tunnelen.

E134 flomstengt i Buskerud

E134 er mandag stengt mellom Hokksund og Mjøndalen, ved Langebru i retning mot Drammen, på grunn av flom. Det er omkjøring via riksvei 283, melder Statens vegvesen på sine nettsider.

- Vi valgte å sperre kjørebanen i sørøstgående løp fra Nedre Steinberg på grunn av de store vannmengdene i veibanen, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Ann-Sofi Larsen, til Drammens Tidende på nett.

Veien blir åpnet igjen når kjøreforholdene er normalisert.

En del riks- og fylkesveier i Østfold, Buskerud og Oppland var mandag morgen stengt på grunn av flom.

Se oppdaterte veimeldinger her (ekstern lenke)

Fergeproblemer
Den harde vinden skapte forsinkelser både for Color Line og Master Ferries mellom Kristiansand og Danmark, melder Fædrelandsvennen på nett. Både «Master Cat» og «Christian IV» går med to timers forsinkelser hele mandag, ifølge avisa.

- Nå begynner været å bli litt bedre, men «Christian IV» kom akkurat inn, og skulle ha gått kvart over åtte. Vi kommer nok ikke avgårde før litt over ti, sier markedssjef Odd Grønberg i Color Line ifølge Fvn.no.

Color Line melder i tillegg på sine nettsider at «Christian IV»s avganger fra Hirtshals onsdag klokka 13.45 og fra Kristiansand onsdag klokka 19.15 er innstilt på grunn av «tekniske driftsproblemer». Se info fra Color Line her (ekstern lenke)

Kabelbrudd stanset togtrafikk
Det er full stans i togtrafikken på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski mandag morgen. Årsaken er at fjernstyringen på signalanlegget har falt ut. Årsaken skal være et kabelbrudd, skriver Jernbaneverket på sine nettsider (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere