Slik griller du riktig i Oslo

Her kan du grille ute i Oslo i sommer.

Mens solen steker over Oslo, drar mange ut til byens parker og strender for å grille. Resultatet blir ofte mye søppel, så nå har Oslo kommune montert moderne fastgriller på Huk og i Alnaparken.

To griller på Huk er satt opp nær stranden og Hukodden kiosk, mens i Alnaparken står grillen ved amfibiedammen. Her har kommunen også satt opp et sett med bord og benker.

Grillråd
Oslo kommune ber besøkende om å følge disse rådene når de skal bruke grillene:

1 Fjern eventuelle matrester med skrapen og stålbørsten som henger på siden av grillen.

2 Legg ca 1,5 kg grillkull på kullristen.

3 Dusj grillkullet med tennvæske. Dusj også litt på risten slik at eventuelle rester på risten forbrennes.

4 Vent ett minutt.

5 Tenn på grillkullet.

6 Etter ca. 10 minutter kan du begynne grillingen.

7 Grillen slukker av seg selv. Hell derfor ikke vann på grillen.

Hvis ikke grillen har slukket når du går, bør du helle over vann (ikke saltvann).

Fastgrillene er del av et forskningsprosjekt for mer miljøvennlige grilløsninger, og kommunen håper at dette setter en stopper for alle engangsgrillene som forsøpler byens parker og strender.

Hovedøya og Marka
Hovedøya er nå fredet, men siden fastgriller ikke er montert der ennå, kan du fremdeles bruke engangsgriller. Folk oppfordres likevel til å bruke steiner ved grilling, helst nede ved sjøen.

I Marka er det litt vanskeligere å fyre opp grillen. Fra 15. april til 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark, unntatt i godkjente ildsteder. Resten av året er det tillatt å gjøre opp små bål.

Primus, propanapparat og grill på ben kan brukes hele året, hvis man er forsiktig og sørger for at grillkullet slukkes forsvarlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag