*Nettavisen* Nyheter.

Slik har vraket ligget i ett år

Denne seilskuten har ligget brakk under Gamle Nygårdsbro siden januar. Det kommer til å koste eieren dyrt.

20.11.08 09:44

(iBergen.no) 13. januar i år skrev Bergenspressen om en blåmalt skute på drøyt 50 fot som lå halvveis nedsunket ved en kai under Gamle Nygårdsbro.

Nekter å flytte den
3. juli omtalte iBergen.no om skuten som fremdeles lå brakk på samme sted. Da hadde en oppgitt administrerende direktør i GC Rieber, Bjart Nygaard, vært igjennom de fleste instanser for å få fjernet den ubudne gjesten.

- Problemstillingen er som følger: Dette er en privat kai som vi eier, så kommer det noen og legger seg til ulovlig. Båten synker og eier nekter å flytte den. Vi går til politiet, kommunen og havnevesenet som henviser oss videre til helsevernetaten i kommunen. De har sendt brev til eieren og fortsatt er den ikke flyttet, oppsummerte Nygaard i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ HALV ÅTTE: Slik lå seilskuten 3.juli i år. Da hadde den allerede ligget slik i over et halvt år. Foto: Ørjan Nilsson

Har gitt opp
Onsdag 19. november ligger skuten der ennå.

- Eieren har vi gitt opp for lenge siden. Nå skal vi ha den den opp på hans regning og vi ser på konkrete løsninger og teknikker sammen ingeniører på hvordan det skal løses, sier Nygaard til iBergen.no.

GC Rieber-direktøren legger ikke skjul på at den forlatte skuten har skapt hodebry.

- Dette er ingen enkel sak og en av tingene vi ser på er hvordan vi skal få den opp uten at den faller fra hverandre og delene går ut i fjorden. Den er sikkert brukket under og det er vanskelig å få lagt stropper rundt, forklarer han.

Opp før jul?
Selskapet har foreløpig ikke satt noen dato på når den skal bort, men håper å få det til så fort som mulig.

- Ting begynner å flaske seg litt når det gjelder planene her nå, så jeg håper vi skal få den opp før jul. Det skal uansett ikke gå så lenge over nyttår den er borte, sier han.

Eieren av skuten kan også vente seg en saftig regning etter at arbeidet er gjort.

- Det er klart at det er svære avgifter på avfall som dette. En del av jobben er å ta den opp, i tillegg må alt leveres til et avfallsdeponi. Totalt kommer nok prisen opp i en halv million kroner i størrelsesorden.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.