RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik jobber skjørtemafiaen

Sist oppdatert:
På mystisk vis har de lurt pc-er og tv-apparater ut av butikker - under stakken. Nå er skjørteligaens metode avslørt. Se bildene.

Se mer på TV 2 Nyhetene (web-tv)

Etter at tyvene har herjet i mer enn ett år har politiet nå avslørende opptak, og kan for første gang se hvordan skjørtet fungerer.

To menn og to kvinner kommer inn i butikken, og det tar ikke lang tid før verdifulle varer forsvinner. Mens de andre oppholder betjeningen, drar kvinnen skjørtet til siden. Under er det et nytt skjørt med dobbel front. Det fungerer som en stor pose.

Lynraske
- Kvinnen bretter til side kjolen, og der kommer det frem en svær lomme. To og et halvt minutt tok det fra tyvene kom inn i butikken til de var ute igjen, sier politiførstebetjent Bjørn Hermansen ved Sandnes politistasjon til TV 2 Nyhetene.

Videoen viser at de to kvinnene og to mennene kommer samtidig inn i butikken. Den ene mannen går rett bort til en stabel med videokameraer like ved disken. Han gir tegn til kvinnen som kommer bort og åpner skjørtet. Her plasserer han først en ekse med et videokamera, deretter ett til. Etter en liten stund skjer det samme på nytt, da med den andre kvinnen.

- Dette er noe av det frekkeste jeg har sett. Dette er grundig planlagt og organisert, sier Hermansen.

Seks anmeldelser
Bare de to siste månedene har Rogaland politidistrikt mottatt seks anmeldelser på tyveri der skjørtet har vært i bruk. Politiet ber nå ansatte og kunder i butikker over hele landet om å være på vakt.

Politiet mener ligaen er velorganisert. Allerede i fjor kunne TV 2 vise bilder av en kvinne som lurte en ti kilos PC under skjørtet, og metoden er blitt stadig oftere oppdaget.

- Det er ingen grunn til å tro at denne profesjonelle ligaen bare har vært i seks butikker. Trolig opererer de i butikker over hele Sør-Norge, sier Hermansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere