RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan mobilen din avlyttes

Sist oppdatert:
Et spionprogram gjør det mulig å høre alt som blir sagt på mobilen din, uten at du selv merker noe som helst.

(iBergen.no) : Spionprogrammet til 950 kroner året følger med på all aktivitet på mobiltelefonen. En kan faktisk sitte på den andre siden av kloden og overvåke det som skjer på mobilen, uten at eieren er klar over det. Mobilens mikrofon kan til og med avlyttes, slik at en dermed kan høre hva som skjer uten at personen bruker mobilen.

Programmet lastes ned på en datamaskin, og overføres så til den utvalgte mobiltelefonen. Selskapet bak reklamerer med at det skal være umulig for andre å oppdage programmet. De mener derfor det er ideelt til å overvåke ungene sine, eller avsløre utroskap.

Lovlig å kjøpe
I følge Ove Skåra hos Datatilsynet vil det være fullstendig lovlig å kjøpe programmet. Men om du vil bruke det til å spionere eller overvåke andre vil det være ulovlig. Da sier Skåra det vil innebære hemmelig avlytting og datainnbrudd, ifølge Bergensavisen.

Datatilsynet er ikke ukjent med slike programmer, og er bekymret over utviklingen. Skårå mener folk må tenke på at mobiler nå er blitt nesten like avanserte som PC-er. Han oppfordrer derfor folk til å passe bedre på mobiltelefonene sine.

- Som å kjøpe en bil
Selskapet som selger programmet har selv ingen etiske problemer med å selge slike overvåkingsprogram. De legger hele ansvaret over på brukeren.

- Du kan sammenligne det med en bil. Det er fullt lovlig å kjøpe en bil, men det er opp til eieren om han vil bruke den på lovlig vis, sier Atir Raihan fra kontoret i Bangkok til avisen.

Selskapet er nå i gang med å etablere seg i det europeiske markedet, og er også på jakt etter selgere i Norge.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere