RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kommer du deg hjem

Sist oppdatert:
Snøkaoset på Østlandet er over. Skal du hjem, kan du ta både tog og T-bane uten å bekymre deg for store forsinkelser. Men du må vente på fly.

Store snømengder førte til forsinkelser med togene og full stans på T-banen mandag morgen, og flytrafikken fikk problemer. Vegtrafikken på hovedfartsårene inn mot Oslo sto eller gikk i sneglefart. Men nå er det verste over.

- Stort sett går alle tog i rute. Vi har noen små forsinkelser på Gjøvikbanen, ellers er togtrafikken ganske bra for øyeblikket, sier informasjonsvakt Sindre Ånonsen i Jernbaneverket til TV 2 Nettavisen rett før klokken 15.

T-banen i rute, trikken treg
Snøen skapte tidligere på dagen trøbbel med sporvekslerne, som igjen førte til forsinkede tog. Og for de reisende som er avhengig av T-banen, tok det tid å komme seg på jobb.

Det var mandag klokken 8.30 full stans i trafikken fra Majorstuen i retning Oslo sentrum. Den kom i gang igjen klokken 9 - men med forsinkelser på alle linjer. En periode var det også stans mellom Kolsås og Bekkestua, etter at en trikk sporet av og sperret for T-banen.

I 15-tiden hadde Oslo sporveier kjørt inn forsinkelsene, men gleden ble kortvarig: I 17-tiden sporet 11-trikken av i Storgata, og kollektivtrafikken hopet seg kraftig opp.

T-banelinjene skal imidlertid være i rute, ifølge Bjørn Rydmark ved Oslo Sporveier.

Våte veier
Morgentrafikken var preget av glatt føre og snø, som ennå ikke var brøytet vekk. Nå er det meste av snøen fjernet, og trafikken går jevnt både inn og ut av hovedstaden.

- Trafikken går for øyeblikket ganske bra, i hvert fall på hovedveiene. Det er kanskje noe verre i distriktene der ikke all snøen er ryddet ennå, sier operatør Rune Nedgård ved Vegtrafikksentralen i Statens vegvesen.

De regner med at det tetter seg noe i 15.30-tida.

- Vi vet ikke om de som kom sent på jobb, også jobber senere. Men det ser greitt ut. Mye av snøen har også smeltet vekk, og det er vått istedenfor glatt, sier han.

Vente på fly
Skal du fly hjem, må du nok beregne litt ventetid.

- Vi hadde forsinkelser fra morgenen av på mellom 15 og 30 minutter. Så har vi hatt lengre forsinkelser ved flyginger til Stavanger, Bergen, Trondheim og København, på grunn av dårlig vær der, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen

Etter klokken 12 har det verken vært måking eller noe særlig avising på Gardermoen. Men flyplassen sliter fortsatt med etterslep av forsinkelsene fra mandag morgen.

- Dessuten er det fortsatt dårlig vær på de tidligere nevnte destinasjonene. Reisende som skal dit, må regne med å vente noe ekstra. Folk får bare møte opp og sjekke det enkelte flightnummer, sier han.

Totalt er 7 fly kansellert på Gardermoen i løpet av dagen, av ulike årsaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere