*Nettavisen* Nyheter.

Slik opererte «posemannen»

Med store plastikkposer lurte tyven butikkene. Slik opererte han.

Etter 15 grove tyverier med en snedig plastposeteknikk, sitter 34-åringen fra Bærum nå i arresten.

Ved å bruke store plastposer, har mannen ribbet en rekke elektrobutikker for varer.

SE BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Politiet)

- Ofte rev han av emballasjen inne i butikkene, slik at alarmen ikke ble utløst, forteller politiadvokat Nicolas Nyhus ved Romerike politidistrikt, til Nettavisen.

Varene la han i en tom bærepose fra en konkurrerende elektrobutikk, før han spaserte ut av butikken mens han latet som ingenting.

PC-er og TV-er
Overvåkingsbilder knytter «posemannen» til hele 15 grove tyverier fra elektroforretninger siden juli i år, i tillegg til to tyveriforsøk.

Blant tyvgodset fant politiet en 23 tommer flatskjerm TV, en rekke DVD-spillere, bærbare PC-er og en rekke andre elektroartikler.

- En rekke ganger har de butikkansatte imidlertid klarte å ta mannen på fersken – enten ved at vektere har fulgt etter ham inne i butikken, eller ved at de har fanget han opp på overvåkingskameraet, påpeker Nyhus.

Men selv når posemannen ble tatt, klarte han å utnytte situasjonen.

Leverte tilbake tyvegods
Ved en anledning gikk han inn i elektrobutikken, brøt forseglingen på varene og fylte opp posene han hadde med. På vei ut ble han stoppet av en vekter, og det hele endte med at mannen måtte betale for varene.

- Han fikk kvittering for de betalte varene. Neste dag kom han tilbake med en tom plastikkpose, som han fylte opp med tilsvarende varer. Så gikk han bort til bytteavdelingen, og sa han ville bytte inn noen varer han hadde kjøpt dagen før. Som «bevis» for at varene var betalt for, viste han fram kvitteringen fra dagen før, forteller Nyhus.

Mannen fikk pengene og forlot butikken. Først senere oppdaget de butikkansatte at de var blitt lurt. Overvåkingskameraene viste at 34-åringen ikke hadde hatt med seg en eneste vare da han kom inn i butikken.

Tatt på fersken
Politiet fikk inn anmeldelser på «posemannen» fra butikker i hele Oslo-området. 16. gang han forsøkte å lure med seg TV-er og annet tyvegods, gikk det galt.

- Vi satt og ventet på å få tatt ham, da sikkerhetsvakter oppdaget mannen i en butikk. Han rakk ikke å ta noe, før vi i politiet kom fram og pågrep vedkommende, har Nyhus tidligere fortalt Nettavisen.

Mandag ble bærumsmannen varetektsfengslet i fire uker i Nedre Romerike tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.