RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik overlever plantene ferien

Sist oppdatert:
Redd plantene dine i ferien ved å følge disse enkle tipsene.

Mange spør naboen eller venner om de kan passe hagen og inneplantene mens de er bortreist. Men det er ikke alltid nødvendig.

Ved å følge knepene nedenfor kan du holde liv i både stue- og hageplantene dine. Da slipper du å plage noen, og du kan dra på ferie med god samvittighet.

Brusflaske til inneplanter
- Planter med store potter kan tilføres vann ved at du fyller en brusflaske med vann, snur den opp ned og stikker den ned i jorden. Dermed har planten et lite reservoar å ta av til du er hjemme igjen, sier gartner og eier av Vanning.no Øyvind Bøhlerengen TV 2 Nettavisen.

Jorda i potta gjør at flasketuten tetter seg, slik at ikke alt vannet kommer på en gang, men deles ut til planten når den trenger det.

En annen løsning er å plassere plantene i en kjølig og fuktig kjeller med lyset på. Dermed reduseres vannforbruket og plantene kan leve opptil to uker uten vanning.

Bomullstråd til potteplanter
Du kan også finne hjelp fra syskrinet. Det gode gammeldagse rådet om våte bomullstråder fungerer fint.

- Samler du alle plantene på ett sted, kan du vanne alle samtidig ved å trekke bomullstråd fra pottene til en bøtte med vann. Tråden vil da konstant forsyne plantene med det de trenger av fuktighet, sier eier av Vanning.no, Øyvind Bøhlerengen, TV 2 Nettavisen.

Det er viktig at tråden du bruker er av bomull, for den suger vannet best.

Dryppslange til hageplanter
Det er også mulig å holde liv i hageplantene uten hjelp fra naboen. Prinsippet om våte bomullstråder er overført til dryppslanger.

Stauder og hekker, som har gode, lange røtter klarer seg om de får godt med vann før du drar. Andre planter, spesielt nye gressplener, må få vann med jevne mellomrom.

Planter i potter, ampler og urner tørker og dør først av alle plantene. Disse bør samles på ett sted, og kobles til en dryppslange med tynne blekksprutslanger på. Dryppslangen kan du feste til kranen mens du er hjemme.

- En dryppslange har små hull for hver 30 centimeter som slipper små mengder vann ut til plantene. Hvor mange liter som går per minutt avhenger av hvor stor slange du kjøper, forklarer Bøhlerengen.

Dersom du skal på ferie må du også ha en vanningscomputer som kobles til dryppslangen.

Les flere sommersaker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere