RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: POLITIET

Slik ser de brannen først

Sist oppdatert:
Politihelikopterets varmesøkende kamera kan gjøre mer enn å fange tyver på flukt. Se politiets egen brannvideo.

Ved hus- og skogbranner yter politihelikopteret livsviktig bistand.

4. september 2004 begynner det å brenne i en åtte etasjers boligblokk på Romsås i Oslo. I bygget oppholder det seg 63 mennesker. 62 personer blir raskt evakuert. En 90 år gammel kvinne omkom i brannen.

Les også:Politiets råeste våpen
Les også:Se politiet ta båttyvene

Varslet brannmenn
Politihelikopteret er raskt på stedet og sjekker om noen beboere hadde flyktet opp på taket. Men helikopteret gjør en oppdagelse som blir avgjørende for brannvesenet.

- Ved hjelp av det varmesøkende kameraet oppdaget vi at det var svært varmt innunder taket på toppen av blokka. Dette var ikke brannvesenet klar over og de fikk straks iverksatt slukkearbeid her, forteller operativ leder Håkon Gerhardsen i politiets helikoptertjeneste til TV 2 Nettavisen.

I løpet av en halvtime var brannen slukket.

Brannen startet i en leilighet i 6. etasje og spedde seg til leilighetene både over og under. I tillegg brant det på balkongen i tredje etasje. Brannen spredte seg raskt fordi markisene i en eller flere av leilighetene tok fyr og brennende deler falt ned.

- Godt hjelpemiddel
Politihelikopteret hang over boligblokken over store deler av slukkingsarbeidet. I tillegg til å komme med informasjon om hvor det fremdeles brant, hjalp helikopteret brannvesenet med arbeidslys og kunne guide brannmennene på taket.

Helikopteret har en svært kraftig lyskaster på 1300 W. Se flere bilder fra politihelikopteret under!

Informasjonssjef Kjetil Brattlie i Oslo brann- og redningstjeneste har de fått god nytte av politihelikopteret en rekke ganger.

- Jeg husker spesielt en skogbrann i Lillemarka i fjor sommer. Ved hjelp av det varmesøkende kamera kunne helikopteret fortelle oss hvor det ulmet i skogen. De guidet oss på millimeteren til dit hvor det var varmest i terrenget, forteller Brattlie til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere