RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik unngår du internettsvindlerne

(Forbrukerombudet)
Sist oppdatert:
Mandag gikk startskuddet for en internasjonal kampanje som skal avsløre svindlere på internett. Forbrukerombudet svarte på lesernes spørsmål her på TV 2 Nettavisen. Les svarene her.

Nettilbud som er for gode til å være sanne er som regel nettopp det, og nå skal svindlerne stoppes. 25 nasjoner er med i den internasjonale kampanjen, og her hjemme er det forbrukerombudet som skal jakte på nettsvindlerne.

Forbrukerombudet leter blant annet etter svindlere som prøver å gjøre seg fete folks drøm om å bli kvitt noen kilo.

- Vi finner en god del pyramidelignende selskaper, firma som selger slankemidler og firma som prøver å lure bankopplysninger som kontonummer fra folk, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag klokken 13 svarer han på spørsmål fra TV 2 Nettavisens lesere. Send inn dine spørsmål nedenfor.

Falske «banker»
Falske nettilbud kan koste folk dyrt:

- Svindlerne sender e-poster som ser tilforlatelige og skikkelige ut. De ber deg om å sende e-post tilbake med opplysninger om kontoen din, og noen ganger har svindlerne laget hjemmesider som ser ut som de tilhører en bank, sier Thon.

- Ligg unna
Alle spam-mailene som florerer skal også følges av Forbrukerombudet. En fersk undersøkelse viser at 14 prosent åpner disse mailene, og at 4 prosent benytter seg av tilbudene.

- I den forbindelse kan også politianmeldelse være noe vi ser på, sier Thon, som advarer folk mot de «gode» tilbudene på nettet:

- Får du et tilbud som er for godt til å være sant, så er det nettopp slik det er. Ligg unna!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere