RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper å bevise uskyld

Trond Flaa var siktet for drapet på sin kjæreste Tina Jørgensen i over ett år. På grunn av politisommel kan han nå få erstatning, uten å måtte bevise sin uskyld.

Sommel fra politiet gjør at Tina Jørgensens tidligere kjæreste, Trond Flaa, slipper å møte i retten for å bevise sin uskyld i forbindelse med erstatningskravet han har rettet mot staten, melder Aktuelt på TVNorge.

Erstatningskravet på over en million kroner vil nå i stedet bli behandlet av Justisdepartementet.

Den tidligere samboeren kan dermed bli en av de første som slipper å bevise at han er uskyldig for å få erstatning for urettmessig straffeforfølgelse.

Nye regler
Trond Flaa var siktet for drapet på Tina Jørgensen i over ett år, og satt mer en 50 dager i varetekt.

Flaa fikk vite at politiet frafalt siktelsen mot ham allerede lillejulaften 2002. Den skriftlige bekreftelsen mottok han imidlertid ikke før i april i år.

I februar i år kom det nye regler som gjør at slike saker ikke lenger skal behandles i retten, men vurderes av Justisdepartementet etter at saken er henlagt.

– Lettere å vinne frem
Trond Flaas forsvarer Atle Heljesen sier til TV Norge at han tror det nå blir lettere å vinne frem med kravet nå:

– For det første blir saksbehandlingen forenklet. Tidligere måtte det igjennom en behandling i tingretten der han jo måtte føre vitner og andre bevis for sin uskyld, en ren rettssak som om han skulle vært tiltalt, mens det nå jo behandles av Justisdepartementet i første omgang, forklarer advokaten.

Førstestatsadvokat Harald Grønlien har på forespørsel fått en redegjørelse fra politiet om deres håndtering av saken. Han vil imidlertid ikke fortelle TVNorge hva politiet begrunner sin sendrektighet med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere