RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper straff - meddommer gift med politi

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
28-åringen skulle i fengsel for å ha forsøkt å skade politimenn, men slipper straffen. Årsak: En av meddommerne er gift med en politimann. Politiets Fellesforbund skjønner ingenting.

Den tiltalte 28-åringenble i Nes tingrett dømt til 15 måneders fengsel for å ha forsøkt å skade flere politimenn på Romerike ved å kjøre på tjenestebilene. Han er også tidligere domfelt.

Da saken mot ham startet i Nes tingrett i midten av januar i år, glemte rettens administrator å opplyse om mulig inhabilitet, skriver Romerikes Blad.

- Soleklart inhabil

Tiltaltes forsvarer, advokat Halvard Helle, mente at den kvinnelige meddommeren dermed var inhabil og påberopte seg saksbehandlingsfeil.

– Når en meddommer i tingretten er gift med en politimann og når tiltalen blant annet går ut på å forsøke å skade politifolk i det samme politidistriktet, er det etter min mening soleklart at meddommeren ikke skulle ha gjort tjeneste. Det var rettens administrator som innledningsvis skulle opplyst at meddommerens ektefelle var politimann. Det gjorde hun ikke, sier Helle til Romerikes Blad.

– Aldri hørt om lignende

Og han fikk medhold i Eidsivating lagmannsrett, som opphevet dommen. Men Politiets Fellesforbund er hoderystende til avgjørelsen.

– Dette var en merkelig avgjørelse. Jeg har aldri hørt om et liknende tilfelle. Politifolks ektefeller må jo ha de samme rettigheter som vanlige samfunnsborgere, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere