*Nettavisen* Nyheter.

Slipper tak i Gro & Co

Foto: (Scanpix/Montasje Mediehuset Nettavisen)

Stortingets pensjonsstyre vil gi fra seg ansvaret for «gullpensjonistene».

15.01.09 07:29

Forrige torsdag konkluderte Kjønstad-utvalget med at seks tidligere stortingsrepresentanter har fått utbetalt for mye pensjon.

De seks er: Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Magnus Stangeland (Sp), Anders Talleraas (H), Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap) og Tore Austad (H).

Statens pensjonskasse
I dag er det Stortingets pensjonsstyre som har ansvaret for å forvalte loven om pensjonsordningen for stortingsrepresentanter, men den tid er snart forbi.

Les også: Her er gullpensjonistene

- Pensjonsstyret vil overføre forvaltningsansvaret til Statens Pensjonskasse, sier lederen av Stortingets pensjonsstyre, Sigvald Oppebøen Hansen, i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Oppebøen Hansen sier til Nettavisen at de gjør dette for å sikre bedre kontroll i fremtiden.

- Bedre enn oss
- I etterpåklokskapens tegn skulle vi gjort ting annerledes. Vi tar kritikken om manglende tilsyn og kontroll på alvor, sier han til Nettavisen.

- Det er opplagt at vi som valgte politikere ikke har den kompetansen som Statens Pensjonskasse har, legger han til.

Rapporten fra ekspertutvalget avdekket at det er feil og mangler med Stortingets pensjonsordning.

Objektivt
- Etter en bred drøfting vil styret derfor umiddelbart henvende seg til Stortingets presidentskap for å be om at loven allerede nå blir endret på ett vesentlig punkt, nemlig å overføre forvaltningsansvaret til Statens Pensjonskasse, sier Oppebøen Hansen.

- Jeg har grunn til å tro at denne lovparagrafen enkelt kan endres av Stortinget, sier Oppebøen Hansen.

Ifølge lederen vil dette sikre en størst mulig legitimitet og objektiv vurdering av saker knyttet til forvaltningen av pensjonsordningen.

- Ikke minst av hensyn til dem som er omfattet av Stortingets pensjonsordning, er det viktig at deres saker får en grundig behandling av et uavhengig organ med høy kompetanse på området, presiserer Oppebøen Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.