*Nettavisen* Nyheter.

Slipper trønderfanger fri

Gjengangerkriminelle i Trøndelag kan le av politiet og rettsvesenet. Sprengt fengsel fører til at pågrepne kriminelle slipper varetekt.

28.01.05 09:58

Gjengangerkriminelle som er dømt for over 15 lovbrudd må slippes fri. Trondheim Fengsel er fylt til randen, og Sør-Trøndelag politidistrikt har ikke penger til å sende nye fanger til andre fengsel, skriver Adresseavisen.

Onsdag denne uken ble en 32-åring fra Trondheim dømt til fire ukers varetekt, mistenkt for to grove tyveri, og et simpelt tyveri. Men mannen slipper å sone de 28 dagene.

15 dommer - fri
Dette til tross for at trondheimsmannen er dømt 16 ganger tidligere for lignende forhold, og det er stor fare for at han kommer til å gjenta handlingene. Samtidig er flere personer varetektsfengslet denne uken, på grunn av gjentakelsesfare. Likevel har Sør-Trøndelag politidistrikt latt dem gå.

Tunga fengsel har plass for 124 innsatte og tar i mot både varetekts- og doms sonere.

- Må prioritere
- Det er beklagelig at vi må slippe løs folk i en aktiv kriminell periode. Men det finnes ikke nok soningsplasser. Vi må prioritere vår pengebruk og vurdere om det er økonomisk forsvarlig å sende fangene til andre fengsel, sier påtaleleder Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Regiondirektør for Kriminalomsorgen region nord, Asbjørn Roald, bekrefter at samtlige fengsel i regionen så å si er fullstappet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.