Gå til sidens hovedinnhold

Slipper trønderfanger fri

Gjengangerkriminelle i Trøndelag kan le av politiet og rettsvesenet. Sprengt fengsel fører til at pågrepne kriminelle slipper varetekt.

Gjengangerkriminelle som er dømt for over 15 lovbrudd må slippes fri. Trondheim Fengsel er fylt til randen, og Sør-Trøndelag politidistrikt har ikke penger til å sende nye fanger til andre fengsel, skriver Adresseavisen.

Onsdag denne uken ble en 32-åring fra Trondheim dømt til fire ukers varetekt, mistenkt for to grove tyveri, og et simpelt tyveri. Men mannen slipper å sone de 28 dagene.

15 dommer - fri
Dette til tross for at trondheimsmannen er dømt 16 ganger tidligere for lignende forhold, og det er stor fare for at han kommer til å gjenta handlingene. Samtidig er flere personer varetektsfengslet denne uken, på grunn av gjentakelsesfare. Likevel har Sør-Trøndelag politidistrikt latt dem gå.

Tunga fengsel har plass for 124 innsatte og tar i mot både varetekts- og doms sonere.

- Må prioritere
- Det er beklagelig at vi må slippe løs folk i en aktiv kriminell periode. Men det finnes ikke nok soningsplasser. Vi må prioritere vår pengebruk og vurdere om det er økonomisk forsvarlig å sende fangene til andre fengsel, sier påtaleleder Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Regiondirektør for Kriminalomsorgen region nord, Asbjørn Roald, bekrefter at samtlige fengsel i regionen så å si er fullstappet.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken