RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliter med T-baneringen

Sist oppdatert:
Etter at den nye T-baneringen åpnet er flere tog forsinket enn før.

Oslo sporveier innrømmer at de sliter med å få togene i rute etter at den nye T-baneringen åpnet 20. august.

Hele hvert femte tog har i de siste ukene vært forsinket, skriver Dagsavisen.

– Vi har slitt litt med å få alt på plass, men vi mener alt skal være bra om en måneds tid, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til avisen.

Normalt har Oslo sporveier mellom 96 og 97 prosent av togene sine i rute.

Økt frekvens
At frekvensen har økt, er en viktig årsak til forsinkelsene. I sentrum kjøres det nå tog gjennom tunnelen med to og et halvt til tre minutters mellomrom.

– Da skal det veldig lite til før det oppstår forsinkelser, sier Rydmark. Han forklarer at linje 1, som bare kjøres med to vogner, er med på å skape forsinkelser, fordi det tar lengre tid få folk inn i to vogner enn når passasjerene fordeler seg på mange vogner.

Bedrer kapasiteten
Nå lover imidlertid Rydmark at kapasiteten skal øke. I slutten av denne uka kommer det nemlig to nye tog. Etter nyttår vil det settes inn et nytt togsett hver fjortende dag.

– Dette vil hjelpe veldig på kapasiteten, sier Rydmark. I tillegg kommer det et nytt sanntidssystem også på T-banen til neste år. Sporveien investerer 30 millioner kroner, og dermed vil også T-banepassasjerer få vite når neste tog kommer, og ikke bare når neste tog skal gå ifølge ruteplanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere